Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Mi legyen a babaruhával?

Mi legyen a babaruhával?

Sok családban még meg sem érkezett a baba, de rengeteg holmit vásárolnak neki. A leendő nagyszülők is bevetik magukat a babaruha osztályra és aranyosabbnál aranyosabb darabokkal állnak sorba a pénztárnál. Jól is jön a sok ruha, hiszen a kicsi elhasználhat akár napi 3-4 darabot is különböző „baleseteknek” köszönhetően.

Azonban még egyik nap éppen jó volt a ruha, pár nappal később már nem megy rá a babára, hiszen gyorsan nőnek, így újabb ruhákra van szükség. Irány a bolt! Ott marad megint egy kisebb vagyon, de semmi gond, hiszen megéri. A gyerek ismét nagyon divatos! Azonban pár hét után ismét kezdődik elölről az egész. Ott a sok kinőtt, de alig hordott babaruha, felmerül a kérdés, hogy mi legyen vele?

Ha várható, hogy lesz kis tesó, akkor egyszerű a helyzet, hiszen akkor neki is jók lesznek a ruhák. Kivéve, ha öcsi születik és a megmaradt ruhák többsége fodros. Ha már nem valószínű, hogy lesz több gyerkőc, akkor a családban is meglehet kérdezni, hogy valaki nem örülne-e neki. Persze ez kényes kérdés, mert van aki ezt személyes sértésnek veszi.

Ha végképp nincs a közelünkben olyan, akinek odaadhatnánk vagy éppen nem jönne rosszul, ha egy kis pénzt is kapnánk érte, akkor irány az apróhirdetési oldalak! Itt nem csak viszonylag gyorsan túladhatunk a kinőtt darabokon, de újabb alig használt és egyedi darabokra is szert tehetünk.
Ami nekünk már felesleges holmi, másnak igazi kincs és ez fordítva is igaz lehet.

Ha nem szeretnénk időt tölteni az eladással és odaadni sem tudjuk senkinek, akkor keressünk meg egy karitatív szervezetet, ők biztosan nagy örömmel fogadják majd adományunkat!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Téli babák ruhatára

Kardigán Ha a baba nyáron születik, akkor valószínűleg kér kardigán is elég lesz, amelyek lehetőség …

Leave a Reply