Kezdőlap / Üzlet / Otthoni munka / Mire figyeljünk mielőtt regisztrálunk egy távmunkát hirdető szolgáltatóhoz?

Mire figyeljünk mielőtt regisztrálunk egy távmunkát hirdető szolgáltatóhoz?

Az interneten rengeteg olyan távmunka ajánlattal találkozunk, amely a gyors meggazdagodás reményét kecsegteti.
Először érdemes érdeklődni, fórumokat olvasni, megismerni mások tapasztalatát az általunk kiválasztott cégről. A blog bejegyezésekből valamint fórumokon sok hasznos információt gyűjthetünk.
Érdemes a céghonlapját is alaposan átnézni. Mennyire komoly, jól átlátható-e, megad-e minden lényeges információt. Fontos, hogy a honlap tartalmazza a felhasználási feltételeket, a működtető adatait, elérhetőségét, valamint minden lényeges információt. Vannak olyan honlapok is amelyeknél ezek az információk csak a regisztrálás után érhetők el, nem érdemes velük foglalkozni, általában nagyon kedvezőtlenek a feltételek és sokszor a regisztráció után derül ki, hogy több ezer forintos csomagot kell vásárolnunk azért, hogy dolgozni tudjunk.
Alaposan böngésszük át a felhasználási feltételeket. Biztos ismerős mindenkinek a televízió vagy a rádió reklámokból a „mindössze”, „akár”, „minimális” szavak, ezekkel gyakran találkozhatunk a honlap főoldalán. „Akár 20 dollárt is megkereshetsz óránként”, a felhasználási feltételekben megtaláljuk, hogy ez az „akár” szó valójában mit is takar, mert általában nem a hirdetett összeget, sokszor jóval kevesebbet. Sok szolgálató feltételekhez köti a kifizetést, amit érdemes betartani, mert nagyon könnyen szerződést bonthatnak velünk. Nézzük meg azt is, hogy mennyi az a minimális összeg, amit el kell érnünk, ha ezt elértük hogyan fizet, hány napig tart az utalás, és milyen számlára utalja. Ezek a cége általában egy internetes bankhoz utalják az általunk megkeresett pénzt, tehát érdemes egy ilyen banknál egy számlát nyitni, ami ingyenes (általában a PayPal vagy az )AlertPlay).
Azt is érdemes megnézni, hogy a kifizetéshez kérnek-e számlát, a külföldi cégek nem szoktak, inkább a magyar cégekre jellemző.
Mielőtt munkához látunk vagy regisztrálunk alaposan olvasunk át mindent, mert szerződés hiányában elég egy apró hiba és a cég minden indoklás nélkül megtagadja a kifizetést vagy megszünteti a fiókunkat és akkor hiába dolgoztunk hónapokon keresztül.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

„Valós” otthoni munkaajánlatok

Az interneten böngészve mindenki találkozott már olyan hirdetéssel, amely valós otthoni munkát ajánl, szinte semmi …

Leave a Reply