Kezdőlap / Üzlet / Otthoni munka / Otthon végezhető munka csak az álmokban létezik

Otthon végezhető munka csak az álmokban létezik

Csodálatos álmodozni arról, milyen is lenne otthon végezni olyan munkát, amelyre nem a családi kasszában bekövetkezett, pénzhiány, munkanélküliség kényszerít.
Lehet ábrándozni arról is, hogy valahol létezik olyan munka, amelyet szívből lehetne végezni otthon, de ugyanolyan becsületesen és tisztességesen, mintha a főnök lesné a munkavégzés minden mozzanatát. Az otthoni, rugalmas munkavégzés mellett kicsit több idő jutna a magánéletre, családra. A gyerekkel nem kellene rohanni iskolába, óvodába. Talán nem lenne annyi rohanó, szomorú és csalódott ember. A nyugdíjasok is hasznosnak érezhetnék magukat, és nem mellesleg a nyugdíj mellé kis kiegészítő jövedelemhez lehetne jutni.
Ez az álom csodaszép a valóság azonban fényévnyire van ettől az álomképtől. Ilyenek még a mesében sem léteznek.
Az interneten száz számra megjelenő otthoni munka kategóriába tartozó hirdetések 99 %-a ilyen álmokat ígér. Aki ott bolyong és keresi ezeket az álmokat, – sokszor reményt is egy jobb élethez – az látja, hogy mekkora kínálat van a szépen megfogalmazott, igazi marketinges tartalommal rendelkező, vagy lezserül, letegező stílusban megfogalmazott otthonról végezhető munka hirdetésekből.
Az internet és számítógépek elterjedésével, szinte egyenes arányban nőtt ezeknek a hirdetéseknek száma, ugyanakkor ezzel egyenes arányban nőtt a csalódott álmaikat, reményeiket vesztett emberek száma is.
Ezeket a hirdetéseket „hirdetési szemétnek” is lehet nevezni. A jól megfogalmazott és a hányaveti módon megfogalmazott otthoni munka hirdetések közül ma már nem lehet kiválasztani azt, aminek értéke van. Lehet, hogy már nem is létezik ilyen. Olyan eséllyel találni igazi munkát ilyen módon, mint amilyen eséllyel eltalálható a lottón az öt szám. Létezik egy magyar szólás-mondás, ami nagyon illik erre a témára „egy zsák ocsúban nehéz megtalálni az igazi búzaszemet.”
A magukra adó hirdető portálok az ilyen a hirdetéseket már nem fogadják be. És milyen jól teszik! A komoly hirdetéseket tartalmazó adatbázisukat nem engedik feltölteni „szeméttel”. Ezt kellene tennie minden olyan hirdető oldalnak, amelyek hirdetések közzétételével foglalkoznak.
A „sok pénz kevés munkáért” és hasonló hirdetéseknek pedig ki kellene találni valamilyen kategóriát pl. „Keresd a szalmakazalban a tűt”. Aki megtalálja az meg is érdemli azt.
Naponta jelennek meg új hirdetések, mindig vannak új hirdetők, akik remélik, hogy valakit sikerül belevonni, olyan ígéretekkel otthoni munkába, amely hatalmas jövedelemmel kecsegtet természetesen munka nélkül. Még sokadszorra is akadnak emberek, akik ezt még elhiszik.
Egyre többen vannak azok, aki már megtanulták a leckét. A reményt azonban ők sem adják fel. Bíznak benne, hogy ha kitartóan és nagyobb körültekintéssel keresgélnek, majd megtalálják azt a munkát, amelyet tényleg otthonról lehet végezni és tisztességes jövedelmet lehet vele elérni. Nem gazdagságot, nem milliárdos bevételt, csak egy szerény, életmódot változtató, mindennapokat megkönnyítő kicsi hasznot.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen otthoni bedolgozói munkát keressünk?

Konkrétan mindig az első az legyen az otthoni munka kereséskor, hogy mi az, amihez nagyon …

1 hozzászólás

  1. Mi is otthon dolgozunk! :) Tehát ez nem csak álom. :)

Leave a Reply