Kezdőlap / Üzlet / Otthoni munka / A távmunkáról

A távmunkáról

A távmunka olyan munkavégzési forma, amely nincs helyhez kötve, szabad időbeosztásban is végezhető, és nincs közvetlen személyes kapcsolat a főnök és beosztott között és a munkát a telekommunikációs eszközök segítségével végzi.
Távmunka mint foglalkoztatási megoldás
A XXI. századi foglalkoztatás forradalma elkezdődött. A távmunka, otthoni munkavégzés egyre szélesebb körben való elterjedése a fejlett nyugati államokban szoros összefüggésben van a társadalmak információs és tudástársadalmakká való átalakulási folyamataival. Itt a különböző folyamatok, részegységek elvégzésére alkalmazzák a távmunkást.
A társadalom és a munka világának folyamatos változása, átalakulására az információs és kommunikációs technológiák fejlődése, gazdag eszköztára hatására fejlődött ki. A foglalkoztatottak egyre nagyobb aránya kerül közvetlen, vagy közvetett kapcsolatba a különböző kommunikációs eszközökkel és ennek köszönhetően számos új foglalkozás és munkakör jön létre. Ezek a munkakörök nagy része már távmunkában is végezhetőek, így a kapcsolat szoros lehet az ICT által kínált eszköztár és a távmunka között.

Távmunka Magyarországon.
A távmunka foglalkoztatási formáját nagy részben alakíthatja az itthoni gazdasági változások hazánkban is. Egyenlőre nagyobb cégek, vállalatoknál valósulhat meg ez a foglalkoztatási forma hatékonyan. A távmunka, otthoni munka alapozása A távmunka elősegítésének tekintünk minden olyan technikai jellegű, humán, vagy szervezési módszert, eszközt, ami a távmunka bevezetését és végzését elősegíti. A telekommunikációi, internet gyors fejlődése hazánkban is lehetővé tenné ezen foglalkoztatási forma elterjedését. Hazánkban megjelenő szaklapok, internetes weboldalakon szinte teljes körűen tájékoztatást kaphatunk a jelenlegi Magyar távmunka helyzetről. Egy biztos: aki ma itthon távmunkában akar dolgozni, annak bizony nehéz dolga lesz, hiszen nem kevesebb felkészültséget igényel mint minden más munkaforma.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

„Valós” otthoni munkaajánlatok

Az interneten böngészve mindenki találkozott már olyan hirdetéssel, amely valós otthoni munkát ajánl, szinte semmi …

Leave a Reply