Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / A Föld kialakulása

A Föld kialakulása

A Föld egy kőzetekből és vízből álló gigantikus tömeg, mely az űrben kering. Egyetlen más, általunk ismert bolygóhoz sem hasonlítható. A föld mai helyén a tejútrendszer külső régióiban csupán egy hatalmas gáz és porfelhő volt.
A földet légkör veszi körbe egy vékony gázburok, ami megvédi az űr szélsőséges hőmérsékleteitől. A napszél töltéshordozó részecskéi azonban megfoszthatják a bolygót légkörétől. A Föld kialakulásakor a z anyagütközések során kialakuló energia, hőt termelt. A forróság egy idő után olyan mértékűvé vált, hogy még a kőzetek is megolvadtak. A könnyebb elemek a megolvadt Föld felszínére emelkedtek, a legnehezebbek pedig-köztük a vas-lesüllyedtek a középpontba és létrehozták az olvadt magot. Ez a vasmag az , ami megóv minket a napsugarak halálos hatásaitól. A Föld magja dinamikus mozgásban van és ez mágneses mezőt hoz létre. A folyamat során a folyékony vasban kialakuló áramlatok mágneses mezőket indukálnak.
A bolygóval való ütközés, amiből a Hold kialakult, kulcsfontosságú események voltak a Föld élhetővé válásának folyamatában. A Föld tengelye valószínűleg az ütközés hatására billent ki.
Napjainkban az óceánok létét természetesnek vesszük, de 4, 6 milliárd évvel ezelőtt még nem volt az. És víz nélkül nem létezhetne élet sem.
A nap és a kisbolygó övezet közötti régió szinte csontszáraz volt, a Földhöz legközelebb eső vízkészletek akkoriban 25 millió km-es távolságban voltak, a kisbolygó övezet külső részén.
Ebben a nap hőjétől távol eső régióban, a víz fagyott állapotban beépült a formálódó bolygókba és más égitestekbe. Az emberek évszázadokon át úgy gondolták, hogy a vizet az üstökösök hozták a Földre. A kutatók biztosak voltak abban, hogy az üstökösök vizet tartalmaznak, jég formájában. A Deep Impect elnevezésű űrprogram missziója mintát vett egy üstökös belsejéből. A törmelék elemzése megerősítette, hogy az üstökösök jelentős mennyiségű vizet tartalmaznak. A csillagászok rádióteleszkópok segítségével megvizsgálták más üstökösök gázcsóvájának víz típusát, azt szerették volna tudni, egyeznek-e a Földi vízzel. Az eredmények nem támasztják alá az üstökös elméletet. Egyik üstökös összetétele sem egyezett azzal, ami az óceánunkat alkotja.
Az első élőlények a sztromatolitok, amelyek közel 3 milliárd éve léteznek.
Sztromatolitok primitív élő szervezetek, élő része cianobaktériumokból áll, melyek fotoszintézis által növekednek. A Nap energiáját felhasználva, a széndioxidot oxigénné alakítják. Ma is megtalálhatóak, az Ausztráliai Shark-öböl egyik sarkában, a Hamelin- medencében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Angyal

„És Isten megteremtette az angyalokat-Erőt az Erejéből-Fényt a Fényéből”(Atlantiszi Teremtés Könyve) Az angyalok a szellemi …

Leave a Reply