Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / Mit tegyünk, ha észleljük a klimax tüneteit?

Mit tegyünk, ha észleljük a klimax tüneteit?

Először is, ha észleljük a klimax tüneteit, keressük fel orvosunkat, és beszéljük meg -vele problémáinkat. Utasításait feltétlenül tartsuk be. A gyógyszeres kezelés lényegesen enyhíti a panaszokat, sőt meg is szüntet heti azokat. Ne hallgassunk ebben másra.
Az az ember – férfi vagy nő – könnyebben visel el mindent, aki egészségesen élt és él. A szabadidő hasznos eltöltése, az utazás, az elfoglaltság a különféle kulturális programok megteremtik és fenntartják a testi és a szellemi egyensúlyt, egyben gyógyítóak is.
Nagyon fontos, hogy figyeljünk egymásra, törődjünk egymással, segítsünk egymásnyak, csak így lehetséges a veszélyes helyzet átélése. A klimax a nő egyéni életében komoly válságot jelenthet. Ha megfelelő a partnere – férje -, aki a változást felismeri, helyesen értékeli és társa tud maradni – elkerülheti ezt a csapdát. Ellenkező esetben konfliktusok alakulhatnak ki, neurózisok kezdődhetnek vagy súlyosbodhatnak.
Ugyanezt mondhatjuk a férfiak veszélyes korszakára is.
Amit a világból megismerünk, annak jó részét szemünknek köszönhetjük; vele érzékeljük környezetünk ingereinek majdnem kilencven százalékát. A kisebb fokú távol- vagy közellátás is okozhat panaszokat, az érzékenyebb idegrendszerűek az apró fénytörési hibától is szenvednek. Fáj a fejük, kifárad a szemük, olvasáskor elmosódnak a betűk előttük, fényérzékenység kínozza őket. Gyakran ingerültek, fáradtak. A megfelelő szemüveg viselése után gyorsan elmúlnak a kellemetlen tünetek. Ezért fontos, hogy idejében forduljunk orvoshoz. Sokan hiúsági okokból nem hordanak szemüveget. Pedig ha tudnák, hogy ükanyáink mit nem adtak volna azért, hogy pápaszem csücsüljön az orrukon!
Néró császárról tudjuk, hogy gyönge volt a szeme, csak a körüli tárgyakat látta jól. Kortársai följegyezték, hogy egy hatalmas smaragdot hordott monokliformán. Ez a feltételezés nem helytálló, mert a smaragd nem olyan átlátszó, hogy megfelelő legyen „szemüvegnek”, valószínűleg zöld színű üveget készítettek számára, amelynek homorúan csiszolt, kerek mezőiben a távoli tárgyak, arcok kicsinyített, ám éles képét látta.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tályog kialakulása és kezelése

A tályog körülírt szöveti gennygyülem, amely akkor keletkezik, ha fehérvérsejtek tömegesen vándorolnak a test egy …

Hozzászólás