Monogámia

A monogámia lényegében annyit tesz, hogy -amennyiben párkapcsolatban élünk- maximálisan hűek vagyunk életünk párjához.
Sajnos ez a fajta szemlélet egyre inkább csökken, mindkét nem képviselőinél mutatkozik a kalandok, alkalmi szexuális együttlétek, flörtök iránti érdeklődés.
Egyesek úgy tartják, hogy a monogám kapcsolat börtön, mivel az egyén elveszíti szabadságát.
Ez természetesen nem igaz, sőt…
Senki se azért lesz, vagy válik monogámmá, mert a Párja elvárja, vagy előírja.
A monogámia az adott egyén szabad döntése, a saját értékrendjének megfelelő hozzáállása a kapcsolatához.
Mindamellett, hogy etikai szempontból is dicséretes, több szempontból is követendő kellene, hogy legyen.
Például, aki monogám, az nem fertőződhet meg semmilyen szexuális úton terjedő betegséggel, se testileg, se lelkileg nem „mocskolja” be magát.
Aki képtelen a monogámiára, és időnként félrelép, annak fontos felismernie, hogy számára nem nincs értéke az éppen aktuális kapcsolatának, és mind a saját, mind a párja érdekében jobb, ha egy mély, és őszinte, töredékes vallomást követően tovább áll, megadva ezzel megcsalt, és kétségtelenül megalázott „társának” az IGAZI BOLDOGSÁGRA ” való esélyt.
Hisz’ ki érezhetné teljes értékű, és boldog embernek/párnak magát egy olyan társ mellett, aki képtelen féket szabni vágyainak?
A Szerelem, és a Párkapcsolat igenis szakrális dolgok, amiket SOHA, SEMMILYEN körülmények között sem szennyezhet be egy harmadik fél!
Persze bárki élvezheti az alkalmi kapcsolatok sajátos „varázsát”, -amennyiben kellően kielégítik igen szerény igényeit-, de ez esetben fontos felismernie egy igen jelentőség teljes TÉNYT: CSAKIS ABBAN AZ ESETBEN, ha egyedül álló!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egyenjogúság

A nők a világ kezdete óta kevesebb előnnyel rendelkeznek a férfiakhoz képest. Tagadhatatlan, hogy a …

Leave a Reply