Műtét?

A hátfájás nagyon kínzó tud lenni. Ha valakinek már természetes dolog, hogy fájdalommal kel, és fájdalommal fekszik, annak sok esetben el kell gondolkodnia, hogy van-e más megoldás, mint csak tűrni és tűrni.
Senki nem gondolhatja komolyan, hogy csupán azért, mert az Ég nagy mellekkel áldotta meg, feltétlen muszáj beletörődnie, hogy egy életen át egy nem kívánatos partnere legyen, és ez a fájdalom.
A férfiak imádják, csodálják, sok esetben megvesznek érte. A mellek az urak nagy része számára igéző, lélegzetelállító, egy csoda. A hölgyek egy része áhítozik rá, nagyobbat akar. Vannak olyan hivatalos feljegyzések, melyek arról számolnak be, hogy hány ezer nő vállalkozik bizonyos időintervallumon belül mellnagyobbításra. Implantátumot tetetnek be sok pénzért, hogy vonzóbbnak, magabiztosabbnak érezzék magukat. Sok esetben nem számolnak a következményekkel. Azon kívül, hogy talán nagyobb méretű ruhákat kell vásárolni, és minden fura lesz az új “alkatrésszel”, még a hátfájás lehetősége sem kizárt, ha túl nagy méretre ragadtatjuk magunkat.
Hiába a nagy népszerűség, a gyengébbik nem képviselőinek bizonyos hányada életében már legalább egyszer gondolt arra, hogy kicsinyítsen. Igen, jól olvasták, kicsinyítésen gondolkodnak, mert az állandósult fájdalom nem viselhető sokáig lelki következmények nélkül.
Egyet kell értenünk ezekkel a néha furcsának tűnő gondolatokkal. Ha segít a műtét, az életminőséget javítja, talán érdemes komolyan foglalkozni a gondolattal, és konzultálni szakértővel. Nagy erő, kitartás, és bizonyosság kell csak hozzá. Számba kell venni a fájdalmat, az esetleges utókezeléseket, a gyógyszerezést is, bár a fájdalom múlása nyilván kárpótol mindenért.
…és ha már a nyugati orvoslásnál tartunk, álljon itt egy keleti bölcselet, mely azt mondja, hogy a hosszútávú megtérülés mindig fontosabb érv, mint a rövid távon beteljesedő, ha döntésre adjuk a fejünket. Okos döntést kívánunk!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fóbiák világa

Félelemmel és borzalommal reagál minden ember, ha fenyegető helyzetbe kerül. Önfenntartó ösztöne menekülésre készteti. Vannak …

Hozzászólás