Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergiák / A levegő nyári réme

A levegő nyári réme

Gyerekkorunkban sokat és önfeledten futkostunk, játszottunk réteken, erdőkben, sőt még grundokon is. Ki ismert akkoriban valakit, aki tüsszögött, vagy bármilyen egyéb allergiás tüneteket produkált volna. Az asztmáról, mint légúti allergiás betegségről hallottunk, de ennyi. 10 éve viszont denevérszárnyakat borított a társadalomra a parlagfű allergia.
A fizikai nehézséggel, amelyet az allergiában szenvedők élnek meg, mindenki ismerheti, akinek családjában van allergiás. Augusztusban kezdődik és októberig tart. Már nyár elején elkezdik felkészíteni szervezetüket csodálatosabbnál csodálatosabb készítményekkel. Tehát 5-6 hónapon keresztül bérlet van a patikába, orrspray, hogy esély legyen a levegővételre, és a reménnyel kecsegtető, bár eredményt nem produkáló különböző készítmények megvásárlására. A költségeket összegezni nem szükséges, rengeteg-rengeteg pénz megy el erre. És így is a fél éjszaka az orr szabaddá tételével telik el. Tehát pihenés semmi, szintén hónapokon keresztül. A fáradtság feszültté, ingerlékennyé teszi az embert. Már csak arra vágyik, hogy végigaludhasson 8 órát, légzési zavarok nélkül. Mindenki volt már náthás, tehát ismerjük a kellemetlen érzést. De arra legalább van remény, hogy a kezeléssel elmúlik gyorsan-gyorsan. Az allergiával együtt kell élni hónapokon keresztül, egyetlen esély, hogy a tünetek elmúljanak: az országhatár átlépése. De nyaralni járni külföldre augusztustól októberig – hát őszintén szólva lehetetlen (és szerintem a legtöbbek számára).
Lehetne végre ténylegesen vágni, irtani az életeket megmételyező parlagfüvet. Éljen a közmunka!!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabaduljunk meg az allergiás tünetektől!

Több gyógyszerünk van az allergia tüneteinek enyhítésére. Ezek közül a legfontosabbak az antihisztaminok. A kezelőorvos …

Hozzászólás