Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Nagyfiúk (2010, Grown Ups)

Nagyfiúk (2010, Grown Ups)

A Nagyfiúk (eredeti címén Grown Ups) egy amerikai vígjáték. Az Egyesült Államokban 2010. június 25-én, Magyarországon júlis 29-én mutatták be. Főszereplői Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade és Rob Schneider. A forgatókönyvet Adam Sandler és Fred Wolf írta, rendezte Dennis Dugan. A producerek Jack Giarraputo és Adam Sandler. Amerikai forgalmazója a Columbia Pictures, Magyarországon az InterCom Zrt. A film 12 éven felülieknek ajánlott.
A történet egy 30 évvel ezelőtti kosárlabdacsapat 5 tagjáról szól (Lenny Feder, Eric Lamonsoff, Kurt McKenzie, Marcus Higgins, Rob Hilliard), akik most az akkori kedvenc edzőjük (Blake Clark) temetésén újra találkoznak, ahol elhatározzák, hogy együtt maradnak a hétvégén. A volt edzőjük tóparti házát foglalják el családostul. A nyaralóban ott folytatják a szórakozást és a hülyülést, ahol 30 éve abbahagyták. Bebizonyítják a gyerekeknek, hogy ők is tudnak szórakozni.
A filmet a Relativity Media és a Happy Madison gyártotta. Költségvetése 80 millió USD volt és majdnem 300 millió amerikai dollár bevételt hozott. Időtartama 102 perc.
Rob Schneidert a filmben való szerepléséért 2011-ben jelölték az Arany Málna díjra, mint a legrosszabb férfi epizódszereplőt.

További szereplők:
• Salma Hayek (Roxanne Chase-Feder)
• Maria Bello (Sally Lamonsoff)
• Steve Buscemi

Főbb magyar szinkronhangok:
• Csőre Gábor (Lenny Feder hangja)
• Holl Nándor (Eric Lamonsoff hangja)
• Rajkai Zoltán (Marcus Higgins hangja)
• Kálloy Molnár Péter (Kurt McKenzie hangja)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vasember (Ironman – 2008)

A Vasember egy amerikai szuperhős-film, amelyet 2008-ban mutattak be a világ számos országában. Érdekesség a …

Hozzászólás