Kezdőlap / Nemibetegségek / Nemi betegségek

Nemi betegségek

Az emberi szervezet a biológia csodája, egy hihetetlenül izgalmas elven működő gépezet. Mint mindennel, ami elromolhat, ez velünk is megtörténik. Nálunk betegségnek hívják. Ha ez a nemzőszervek környékén történik, akkor beszélünk nemi betegségekről. Az emberiség sokszínű kavalkád, így a társuló problémák is változatosak.
A társadalom nyitottsága (van kivétel) lehetővé tette, hogy olyan párkapcsolatok jöjjenek létre, amelyek nem várt nehézségeket okoznak. Persze nem a nyitottsággal van a probléma, hanem a felelőtlenséggel. Mert valljuk meg, hajlamosak vagyunk érzelmi felindulásból (férfi lévén nevezzük görcsnek), olyat tenni, amelyet később megbánhatunk. Az óvatlan testi érintkezés következménye lehet gomba- vírusfertőzés és még sok-sok kellemetlen és veszélyes kísérő jelenség. Az ajándékozás szép dolog, de nem a nemi betegség kapcsán. A kis piros pöttyök akár aranyosak is lehetnének egy rózsaszín történetben, viszont amikor a viszkető érzés egyre tolakodóbb, előbb-utóbb magyarázkodás következik. Szerencsés esetben ajtócsapkodás, rosszabb verzió esetén egy család felbomlásához is vezethet egy görbe este.
Természetesen vannak olyan nemi betegségek, amelyekről a szenvedő fél nem tehet, hiszen csak az ő szervezete gyengébb, kiszolgáltatottabb a külső hatásoknak. A nemi szerveket nem illik mutogatni, ezért eltakarjuk. Egyébként is a test melegebb pontja a nemi szerv, ezért fokozottan van kitéve gombás fertőzésnek, melyet kellő tisztántartással, ápolással kivédhetünk.
A megelőzés fontosságára szeretném felhívni a figyelmet, mert nagyon sok kellemetlenség elkerülhető. Az óvszer lehet illúzióromboló, de kétségkívül a leghatékonyabb ellenszer a másoktól szerezhető nemi jellegű megbetegedésekkel szemben.
Persze a természetes testi élvezetet nem pótolja semmi…

Ezt mindenképpen olvasd el!

Genitális herpesz

Genitális herpesz a nemi szervek megfertőződése herpes simplex vírussal. Orvosi kutatások eddig nem tudták megállítani …

Leave a Reply