Kezdőlap / Gombás betegségek / Gombás köröm, a köröm fertőzései

Gombás köröm, a köröm fertőzései

Az emberek életét megkeserítik a különböző gombás megbetegedések, amelyek a legváltozatosabb formában támadhatják szervezetünket. Talán a testünknek nincs is olyan pontja, mely ne lenne kitéve ennek az alattomos betegségnek.
Kiemelném ezek közül a körömgombát, mert ez ellen igazán gyors segítség nincs.
A különböző stiftek, kenőcsök, illetőleg az ezekkel párhuzamosan fogyasztandó tabletták hosszú hónapokon át történő használata váltja ki a kívánt hatást, ha ez egyáltalán megtörténik. A köröm testünk egyik jelzőberendezése, nagyon sok betegséget előre jelez. Mégis a leggyakoribb oka a köröm megbetegedésének a vitaminok hiánya.
A deformáció, kereszt- és hosszirányú csíkok, elszíneződés, berepedezés, más-más szervünk megbetegedésére utal.
A reklámokban látható extrém, gombásodást leplező módok ugyan sarkítják és kissé nevetségessé teszik az érintettek igyekezetét a kísérő tünetek eltüntetésére.
Pedig milyen zavaró, amikor a térképen szeretnél megmutatni valamit, de szégyelled, hogy a körmöd olyan, mintha hetek óta nem mostad volna, vagy éppen most gondolkodna azon, leessen-e, vagy sem?! Pedig mindent elkövetsz, hogy a végére járj?
Nehéz kérdés, és nem könnyű megoldást találni.
Ami biztos, hogy kellő eredményt érjünk el, türelmesnek kell lennünk.
A különböző fórumokon nagyon jó ötleteket lehet találni, és érintettek teszik a megjegyzéseket, tehát valamilyen fokú tapasztalat párosul az információhoz, és ez aranyat ér.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ismerjük fel a gombás bőrbetegségeket?

Leggyakoribb bőrgyógyászati kórképek közé tartozik. Bőrről átterjedhet a körömre és körömről is a bőrre! Általános …

Leave a Reply