Kezdőlap / Fényterápia / Fényterápia

Fényterápia

A nap fénye a földön az éltető erő így hat az emberi szervezetre is. A szervezet kémiai folyamatainak segítője. Szerepet játszik a bőr vitamintermelésében, az alvási ciklusokban, a hangulatunkban. A régi időkben az emberek sokat tartózkodtak a napon így a nap gyógyító ereje hatot rájuk. A bőrük is jobban hozzá volt szokva a nap fényéhez. A mai rohanó világunkban az emberek többségének munkája már kevésbé kötődik a természetes környezethez így falak között kevés természetes fénnyel találkoznak. A bőrük is érzékenyebbé vált a nap sugaraival szemben. A fény az ébrenlét és az alvás ritmusán kívül befolyással van a hormonrendszerre, a vérnyomást és az anyagcserét szabályozza valamint a szervezet méregtelenítésében is nagy szerepet játszik. Az őszi és a téli hónapok fénytelensége rányomja közérzetünkre is a bélyegét. A borongós, esős időszakban sokan téli depressziós állapotba kerülnek, melyet a melegség és a nap hiánya okoz. A sötétség hatására szervezetünk a melatonin elnevezésű hormont termel ami az álmosságért, levertségért felelős. Az irodák, lakások belső világítása nem pótolja a természetes fényt. Sőt a neoncsövek fénye hosszú távon káros is lehet. A fehérfény a szervezetet stressz helyzetbe hozza mely később kialakuló betegségek hátterében is állhat. Kutatások kimutatták, hogy az emberek jelentős része egész életét kevés természetes fény hatása nélkül éli le.

A NASA kifejlesztette az egészséges mesterséges fényt, amely nagy százalékban megegyezik a napfényével. Az kutatók megállapították, a természetes hatású mesterséges fény gyógyító hatású egyes betegségekre. Az egyik legfontosabb hullámhossz az ultraibolya (UV). Kimutatták, hogy az UV-fény hatással van a vérnyomásra és a vér koleszterinszintjére. Fontos, hogy a fényterápiát nemtől és kortól függetlenül lehet alkalmazni. Mellékhatása nincs. Például a csecsemők sárgaságát is kék fénnyel gyógyítják.

Dinshah-féle kromoterápia: színterápia a fénnyel kombinálva több egészségügyi megbetegedés gyógyítására is alkalmas. A színterápiát otthon is használhatjuk. A Bioptron lámpa segít az elterjedésével egyre népszerűbbé vált. A természetes gyógymódok képviselője, s otthon is teljes biztonsággal, mellékhatásoktól mentesen alkalmazható.
Lila: Mind közül a lila szín rendelkezik a legnagyobb energiával. A gyógyászatban fizikai és szellemi erősítésre használják.
Vörös: A vörös fény fokozza a szívverést, javítja a vérkeringést, a vashiány és vérszegénység kezelésére ideális.
Narancssárga: Nem csak a reumatikus problémákon segít, de a bőrproblémákat, pajzsmirigy- és hormonzavarokat is gyógyítja.
Citromsárga: A sárga szín áll legközelebb a valódi napfényhez. Nemcsak a kedélyállapotot javítja, de émelygés, emésztési problémák estén és segítséget nyújt.
Zöld: A zöld a szív és a tüdő színe, ezért annak problémái esetén alkalmazható. Kimerültség ellen, a vérkeringés javítására is használható.
Kék: A kék szín békét és nyugalmat sugároz, ezért a stressz, a depresszió kezelésére is alkalmas, s emellett a torokproblémák és zúzódások okozta fájdalmat is enyhíti. Színes kendők: Ezt a kezelést a napfényével végzik. A bőrre vékony színes kendőkkel fedik be.

Lágylézer kezelés: az egyik legmodernebb eljárás. Kis energiájú lézerfénnyel világítják meg a kezelendő részt. Kristálylámpák: A fénysugarakat ásványokon vezetik keresztül és a kezelendő felületet ezzel világítják meg.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fényterápia: a kék és a vörös fény hatásai a bőrápolásban

Lehetséges, hogy az arcra sugárzott fény látványosan újraéleszti az idősödő bőrt és segít a bőrbetegségek …

Hozzászólás