Kezdőlap / Trendi témák / Nemi erőszak

Nemi erőszak

Ha körbenézünk az utcán, sok nőt látunk, akik szinte mindent megmutatnak, falatnyi topok, pici szoknyák. Mégis nem kell ilyen feltűnősködés ahhoz, hogy valaki nemi erőszak áldozata legyen. Évente rengeteg nő esik áldozatul nemi erőszaknak. Traumaként élik meg, ezután sokan nem mernek szexuális kapcsolatot teremteni és /vagy rettegnek az utcán. Magukat hibáztatják, amiatt ami megtörtént. Sokan a szégyenérzet miatt nem beszélnek róla, nem tesznek feljelentést. Félnek attól, hogy környezetük mit fog gondolni róluk. Hogy ő a hibás, vagy hogy ha ő nem akarta volna, meg se történt volna. Ez tévedés, egy nőt minden esetben meg lehet erőszakolni. Fontos, hogy mindig feljelentést kell tenni, még akkor is ha nagy szégyennek érzi.
Ha ilyen szituációba kerülsz, akkor óvd magadat, próbálj meg kiabálni, elfutni. Ha találsz valami éles tárgyat a közelbe, akkor próbáld a támadót megsebesíteni, hátha megijed és elfut. Zavart össze a támadót bármivel. Vess be mindent, ami lehetséges.
Ha megtörtént az eset, akkor ne fürödj le, ne szégyelld, mondd el valakinek, és tegyél feljelentést. A ruháidról tudnak venni ujjlenyomatot, orvos vizsgáljon meg, hogy történt e valami baj. Ha feljelented az illetőt, másokon is segítesz, ha elkapják, akkor már több nőt nem fog megerőszakolni.
Megelőzésként sötétedés után lehetőleg ne sétálj egyedül az utcán. Kérj meg valakit, hogy legyen veled, ha már nem vagy egyedül, nem vagy annyira optimális célpont. A legjobb, ha férfi kísér el téged, annak visszatartó ereje van.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Környezettudatosság

Már óvodáskorban el lehet kezdeni a gyermekünk környezet szeretetre és óvására való nevelését. A gyermekek …

Leave a Reply