Poligamy

A Poligamy című magyar romantikus vígjátékot 2009. december 10-én mutatták be. A film forgatókönyvírója és rendezője Orosz Dénes, főszereplői pedig Csányi Sándor és Tompos Kátya. A film egy fiatal párról, Andrásról, a forgatókönyvíróról és Lilláról, az egyetemi tanársegédről szól, akik nemrég költöztek közös lakásba, de egyelőre más dolgokat várnak az élettől: Lilla már gyerekre és házasságra vágyik, míg András egyelőre a munkájára szeretne koncentrálni – így amikor egy nap a párja bejelenti, hogy gyereket vár, András minden, csak nem felhőtlenül boldog.
A problémák akkor kezdődnek igazán, amikor a férfi másnap hazatérve egy másik nőt talál a lakásban (amely szintén átalakult), aki váltig állítja magáról, hogy ő Lilla, András kedvese – sőt, a férfi legnagyobb megdöbbenésére legjobb barátja, Kornél (Mészáros Béla) is igazolja a lány állításait. András nem érti, mi történik, és még jobban kétségbe esik, amikor pár nap elteltével Lilla újra új “bőrbe” bújik – a lányok pedig állandóan váltják egymást, látszólag rendszer és magyarázat nélkül. Mindeközben az “eredeti” Lilláról semmi hír. Közben közeledik a szülés, amely egyre nagyobb félelmekkel tölti el Andrást…
A “Lillákat” többek között olyan híres színésznők alakítják, mint Péterfy Bori (aki egyben András pszichológusának a szerepét is játssza), Osvárt Andrea, vagy Bánfalvy Eszter. A film közepes kritikákat kapott, a nézők közül voltak, akik kifogásolták, hogy nehezen követhető a történet, és a végén sem kaptak magyarázatot a kérdéseikre.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex, Drog, Iggy Pop

Danny Boyle mára kultuszfilmmé vált alkotása, a Trainspotting még 15 év után is aktuális, sőt, …

Hozzászólás