Submarine

Richard Ayoade első rendezése, melyben némi segítségére volt Ben Stiller (producerként) a Submarine című angol-amerikai vígjáték, amit hazánkba 2011. október 20-án mutatnak be.

A Joe Dunthorne regényén alapuló történet meglepő hasonlóságot mutat a Sue Townsend által megkomponált Adrian Mole sztorival. A film egy tizenéves fiú felnőtté válásának gyötrelmeit mutatja be, bájos humorral fűszerezve. A főszereplő, Oliver Tate (Craig Roberts) érzékeny és okosabb hasonló korú társainál, állandó szorongás gyötri, érzelmileg zárkózott. Ehhez talán közrejátszik, hogy elég különc szülők nevelik, és a lányoknál egyáltalán nincs szerencséje. Igazából két célja van az életben. Először is rendbe akarja hozni szülei megromlott kapcsolatát, másrészt (és talán mindenekelőtt) el akarja veszíteni a szüzességét. A különös történetben először úgy tűnik, hogy az utóbbi bizonyul egyszerűbbnek, miután összeismerkedik piros kabátos osztálytársával, Jordana Bevannal. Hiába rajong azonban a lányért, feltűnik a színen anyja régi szeretője, aki teljesen felborítja a család életét. Így választani kell, hogy megküzd a fényterápiával foglalkozó régi szeretővel, vagy barátnőjével törődik inkább. De nem tud dönteni, így magányába zárkózik. Különös módon ez lesz a helyes választás, mivel a dolgok maguktól szép lassan megoldódni látszanak.

A film operatőre, Eric Wilson csodálatos munkát végzett, a képek egyedisége és ötletessége olyan hangulatot varázsol, ami mindenkiben felidézi a rég elfeledett kamaszkora keserédes pillanatait.

rendező: Richard Ayoade
író: Joe Dunthorne
forgatókönyvíró: Richard Ayoade
zeneszerző: Andrew Hewitt
operatőr: Erik Wilson

szereplők:
Noah Taylor (Lloyd Tate)
Paddy Considine (Graham Purvis)
Craig Roberts (Oliver Tate)
Yasmin Paige (Jordana Bevan)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aranyhaj ss A Nagygubanc

Az Aranyhaj és a nagy gubanc egy feltűnően modernebb mese lett. Rapunzel egy fiatal lány, …

Leave a Reply