Harry Brown

Daniel Barber angol rendező Harry Brown című krimije csaknem két év késéssel, 2011 októberében kerül nálunk a mozikba (premier előtt is vetítik szeptember 26-án).

Az egykor tengerészgyalogos Harry Brown (Michael Caine) magányosan tengeti életét London egyik rosszhírű környékén, miután feleségét elvesztette. Egyetlen szórakozása a baráti sakkparti a helyi kocsmában egy korsó sör mellett. Harry próbál nem tudomást venni az őt körülvevő világról, a helyi huligánok és drogbandák állandó terrorjáról. Ahol tudja, inkább elkerüli őket, mígnem egy nap megölik egyetlen barátját, aki hiába fordult a rendőrséghez védelemért a folytonos zaklatások miatt. Harry összetörik a hír hallatán, majd miután megtudja, hogy a hatóság lezárta a nyomozást, mivel önvédelemnek minősítették az ügyet, elhatározza, hogy a kezébe veszi az igazságszolgáltatást.
Harry Brown azonban nem egy szuperhős, akin nem fog a golyó, és megállíthatatlan erejétől rettegnek ellenfelei, csupán egy egyszerű, de elszánt öregember. Ha csak úgy odaállna a gengszterek elé, hamar a barátja sorsára juthatna. Ezért fegyvert szerez, és megkezdi bosszúhadjáratát, megtisztítja a környéket a mocsoktól.

A kétszeres Oscar-díjas színész, Michael Caine zseniálisan alakítja a címszerepet, szerethető figura, aki rokonszenvet kelt a nézőben, annak ellenére, hogy ő maga is bűnt követ el. Bizton állíthatjuk, hogy Daniel Barber első nagyjátékfilmét remekül eltalálta, izgalmas, mégis különös hangulatú filmet rendezett.

rendező: Daniel Barber
forgatókönyvíró: Gary Young
zeneszerző: Ruth Barrett, Martin Phipps
operatőr: Martin Ruhe

szereplők:
Michael Caine (Harry Brown)
Emily Mortimer (Alice Frampton)
David Bradley (Leonard Attwell)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Twilight Saga: Alkonyat

Bella Swan soha nem volt olyan lány, mint a többiek. Miután elköltözött az apjához, Charlie-hoz …

Hozzászólás