Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Hogyan tisztítsuk ki az esküvői ruhát?

Hogyan tisztítsuk ki az esküvői ruhát?

A legtöbb menyasszony igen sok pénz fordít saját esküvői ruha megvásárlására. Egy ilyen ruha nem olcsó mulatság, és valószínűleg ez lesz a legdrágább ruhadarab, amit életében vesz. Az esküvői ruhák hagyományosan fehérek, vagy legalábbis olyan világos színűek, mint például a bézs. Természetesen ez azt jelenti, hogy minden folt vagy szennyeződés könnyebben meglátszik rajta.

Az esküvő forgatagában, a boldog és önfeledt pillanatokban bizony előfordul, hogy némi kosz kerül rá, bármennyire is óvatos próbál lenni az ember. Nem kell kétségbe esni, majd kitisztítják. Sokan azt gondolják, hogy majd megpróbálják maguk megtisztítani, de ez nem ajánlott. Vannak professzionális ruhatisztító cégek, aki jártasabbak az esküvői ruhák tisztításában.

Esküvői ruhák általában jelentős darabok, így az egyszerű tisztításuk is komoly feladat lehet. Nem beszélve arról, hogy az esküvői ruhák értéke miatt a tisztítónak biztosítást is kell kötnie, annak érdekében, hogy fedezze magát, ha valami balul sülne el. Ezen tényezők miatt a ruha tisztítása drága üzlet. A költsége 5-10 ezer forint között mozog, de bizonyos esetekben lehet a ruha értékének valahány százaléka, akár 10% is.

Miután az esküvői ruhát kitisztíttattuk, szükség van egy megfelelő ruhatároló dobozra is, ami megfelelő méretű, és ami még fontosabb, hogy PH semleges legyen. Ez azt jelenti, hogy sem savas, sem lúgos anyagot nem tartalmaz a doboz anyaga. Ez azért fontos, mert idővel minden sav vagy lúg hatására a ruhaszövet lebomlik, vagy legalábbis elszínezheti azt. Tehát ha már a ruha dobozban van, tárolja valahol szobahőmérsékleten, kerülve a szélsőséges hőmérséklet-ingadozásokat, hogy az sokáig új maradhasson.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vendégajándék-köszönetajándék

A köszönetajándék egy olyan ajándéktárgy, mellyel az ifjú pár kedveskedik a násznépnek! Egy aranyos, kedves …

Hozzászólás