Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Szemfürdő a csillogó szemekért!

Szemfürdő a csillogó szemekért!

Szépségápolás szempontjából nagyon fontosak a szem, száj, kéz és láb. Minél korábban ápoljuk, gondozzuk rendszeresen, annál később mennek tönkre, annál tovább tartják meg ruganyos, vonzó szépségüket, ragyogó csillogásukat.
Szemünk mindent visszatükröz, szomorúságot, bánatot, örömet. Azonkívül egyik legfontosabb érzékszervünk. Állandóan veszély fenyegeti, a vakító fény, a levegőben lebegő por, a piszokszemcsék, a különféle kórokozók. Mind a férfiaknál, mind a nőknél a szemtájékon nagyon hamar észrevehető a fáradtság, az öregedés. Amilyen gyakran csak tudjuk, pihentessük és ápoljuk szemünket. Szemfürdőhöz szerezzünk be egy kis edényt és 3%-os bórvizes oldatot. Megfelel az átszűrt kamillafőzet is. Üljünk a mosdótál elé, fejünket hajtsuk kissé előre s az egyik szemünket nyissuk nagyra. A kis szemfürdőedényt szorítsuk a szemünkhöz és fejünket támasszuk kissé hátra. Szemünket csukjuk be, majd nyissuk ki többször. A fürdő után a nedves szemtájékot óvatosan szárítsuk meg, aztán ütögető mozdulatokkal kenjük be tápláló krémmel. Ha úgy érezzük, hogy sokat olvastunk vagy dolgoztunk és szemünk fáradt, akkor kamillás vagy borsosmenta-borogatást tegyünk rá átitatott vattacsomóval.
Ne felejtkezzünk el a szempillákról sem! A szemhéjjal együtt védelmezi a szemet. Egy-egy szempilla élettartama 3-10 hónap. Minden este távolítsuk el a szemfestéket bő vízzel. A krém azért nem jó, mert a szembe kerülve, kötőhártya-gyulladást okozhat. Ha azt szeretnénk, hogy pilláink selymesek és dúsak legyenek, időnként ricinusolajjal keféljük át. Szemhéjunkat is krémezzük be rendszeresen. Negyvenen túl sokszor már szükség van szemüvegre. Sokan csak ritkán viselik. A fejfájás, a szédülés, a látásromlás hátterében általában a szemüveg hiánya vagy nem megfelelő használata áll.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás