Kezdőlap / Terhesség / Szép test terhesen is száő

Szép test terhesen is száő

A terhesség ideje alatt rengeteg változáson megy keresztül testünk, ahhoz hogy a testünk ne váljon felismerhetetlenné a kisbabánk megszületése után már az első hónaptól érdemes gondot fordítanunk testünk ápolására.

Terhességi csíkok:

A csíkokat megtalálhatjuk a hason, melleken, csípőn, lábakon, kialakulásuknak okai lehetnek:

  • A kor,
  • A hormonok,
  • Az elhízás,
  • A bőr minősége és az öröklődés.

A kialakult csíkok enyhítésére használhatunk kenőcsöket, a hidratáló, tápláló krémeket és olajokat, melyek elősegítik a bőr rugalmasságának megőrzését.

A bőr:
Az terhesség alatt előfordul, hogy a bőr szárazzá és érzékennyé válik. Az oka, hogy a hormonok, csökkentik a bőr zsírtermelését ami a bőr kiszáradásához vezet. Ennek következtében ráncok is kialakulhatnak. A szárazság megelőzésére minél több hidratálókrémet és lágy, tápláló szappant használjunk.

A foltok:
Ezek az anyuka egyik legnagyobb gondjai. A hormonváltozások megnövelik a pigmentáció arányát a test különböző részein, így foltok jelenhetnek meg a homlok, arccsont és felsőajak részein. Hogy elkerüljük, illetve csökkentsük az ilyen és ehhez hasonló foltok megjelenését kerüljük el a nap káros sugarait vagy használjunk emelt védőfaktoros napozókrémeket.

A mellek:
A mell térfogata megnő, ami nagy megpróbáltatást okoz a bőrnek. Mivel a mellek formáját nem szabályozza tartóizom, feszességük a bőr minőségétől függ. A rugalmasság megőrzésére végezzünk hideg vizes zuhanyokat, főként a mell területén vagy használhatunk speciális krémeket melyeket körkörös mozdulatokkal masszírozzunk bőrünkbe.

A száj:
A terhesség ideje alatt fektessünk gondot szánk ápolására. Mossunk fogat háromszor naponta, mivel a terhesség ideje alatt a nyál PH- értéke is változó, így sokkal nagyobb veszélynek van kitéve fogaink egészsége.

A lábak:
Nagy megerőltetésnek lesznek kitéve a terhesség alatt. A lábak megterhelése miatt, megdagadhatnak és akár visszerek is kialakulhatnak. Ennek elkerülése végett lefekvés előtt helyezzük lábainkat párnákra, ugyanakkor használjunk hideg zuhanyt a lábak frissítésére és sétáljunk minimum fél órát naponta, használhatunk különböző krémeket és termékeket, melyek hűs érzést kölcsönöznek lábainknak.

Szőrtelenítés:
Lehetőleg ne meleg gyantával végezzük a terhesség ideje alatt; ez főleg a visszeres lábakra van káros hatással. Használjunk borotvát, hideg gyantát, vagy borotválógépet.

A haj:
Normális esetben a haj minőségének javulnia kell a terhesség ideje alatt, mivel az ösztrogén hatására a haj kevésbé lesz száraz, inkább selymes tapintású. Ami a hajfestést illeti,egyesek szerint a vegyi anyagok nem károsak a hajunkra a terhesség ideje alatt, mások szerint a bőr változása miatt a haj eltérő módon reagálhat a festésre.

A smink:
Nem tiltott, de tartsuk szem előtt, hogy bőrünknek oxigénre van szüksége, tehát mértékkel használjunk kozmetikumokat.

A fizikai gyakorlatok:
Nem hanyagolhatjuk el, mivel segítséget nyújtanak a szöveteknek a felesleges víz eltávolításában és előkészítik az izomrendszert a szüléshez. Javasolt a mindennapos séta és az úszás.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex terhesség alatt

Nem kell választani a gyerekvállalás és a szex között. Ha figyeltek egymásra, ez az időszak …

Hozzászólás