Kezdőlap / Üzlet / Karrier / Mystery shopping- a próbavásárló

Mystery shopping- a próbavásárló

A próbavásárlás lehet sajátcélú, egy gépkocsit saját magunk is kipróbálunk, és ha megfelel számunkra, megvesszük. De próbavásárlással gyártók, kereskedelmi és szolgáltatóegységek tesztelhetik, teszteltetik önmagukat, vagy termékeiket. Példának okáért a MÁV húszmillió forintot fektet be egy tesztelés-sorozatba, próbavásárlókkal vizsgáztatva a szolgáltatásait. Ez az átlagembernek (vásárlóknak, fogyasztóknak, azaz önmagunknak) is hasznos tevékenység. A minőségre törekvés, a hibákat megmutató teszteltetés mindkét félnek hasznos és kulcsfontosságú a mai versenyhelyzetben.
Mindenki tapasztalhatott már flegmabeszédű, érdektelen tekintetű eladót, kiszolgálót, ügyfélszolgálatost, vagy a banki szférában egy adott ajánlat realitása, a biztosítok felmérése, és még sorolhatnám. Igen is, legyünk igényesek, versenyezzenek értünk, szolgáltassanak, szolgáljanak jobban ki minket.
3 fő fajtája van a felmérésnek.
– Próbavásárlás: a kiszolgálás és a konkrét ügyintézés feltérképezése
– Próbalátogatás: az ügyintézők tájékoztatásának felmérése
– Próbahívás: a telefonos ügyfélszolgálat vizsgálata.
Aki szeretne ezen a területen elhelyezkedni, az kitölt majd egy kérdőívet, amely természetesen név, lakcím, telefonszám adatokat kér el, majd egy céges számlaszámot, ami feltételezteti, hogy vállalkozói igazolvány szükséges a számlaadás miatt. Ezek után egyfajta önéletrajzi kérdéssor kitöltését kérik, ami beillene egy tesztkérdés sornak is. A fizetés 1000-2000 Ft a könnyebb feladatokért, a nagyobb felkészülést igénylő munkáért akár 5000-10 000 Ft-ot is kaphatunk. Ezzel az állással nem lehet milliomossá válni, de másodállásként vagy rugalmas munkaidővel rendelkezőknek
A munka jórészt abból áll, hogy jelentkezik a konkrét munkára, amennyiben kiválasztják, megkapja a project kapcsolódó anyagait, amelyet elolvasva felkészül a munkára. Mint ügyfél felkeresi az adott intézményt, céget, és érdeklődik, vagy vásárol, vagy hangfelvételt készít (jogi alap tisztázva) végrehajtja az előre megadott szituációt. A munka végeztével maximum 24 óra marad a kérdőív kitöltéséhez, amit visszajuttat a cégnek. Végül a számlát benyújtva kifizetésre kerül munkája bére.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Céghűség

Függetlenül attól, hogy hol dolgozik az ember, ahhoz hogy a cégnél megbecsüljék és feljebb jusson, …

1 hozzászólás

  1. Üdv az oldalon!

Leave a Reply