Kezdőlap / Társadalom / Szomszédok

Szomszédok

A hivatalos bemutatkozó látogatás ma már nem létező fogalom. Ez azonban nem jelenti azt, hogy manapság mindenféle hasonló látogatás tilos. Azt a szép, régi szokást, hogy az új szomszédok bemutatkoznak, sok helyen még ma is megtartják, hiszen egyre névtelenebbé váló korunkban nagy segítséget jelenthet egymás megismerése.
Soklakásos épületekben ez nem jelenti azt, hogy mindenkivel a lehető legrövidebb idő alatt meg kell ismerkedni, de legalább a tőlünk jobbra, balra, és szemben lévő lakásban lakókat ismerjük meg, és egyszer egy kis időre hívjuk meg őket magunkhoz. Az első találkozás, a régi, hivatalos látogatásoktól eltérően egészen fesztelenül folyhat le. Történhet ez a folyósón, a liftben, a kapu előtt, vagy a garázsban. Amikor tudjuk, hogy lakótársról van szó, akár a folyósón is meg lehet vele ismerkedni. Az ismertség akár az utcán is megköthető olyankor, amikor beköltözés közben egy barátságos szomszéd felajánlja, hogy, kávét főz, mert az új konyha még nincsen berendezve, vagy felajánlja a telefonjának használatát addig, míg a magunkét be nem szerelik.
A telefon egyébként is korszerű módja a kapcsolattartásnak. Telefonon ugyanis meg lehet kérdezni, mikor nem volna alkalmatlan a látogatásunk. A kedves, megbízható szomszédokkal célszerű telefonszámot „cserélni”, arra az esetre, ha távollétünk alatt valami rendkívüli esemény történik, melyről haladéktalanul tudomást kell szereznünk. Szokásos még rövidebb-hosszabb búcsúlátogatás is, attól függően, milyen szoros volt a kapcsolat a szomszéddal.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Rio de Janeiro városa

A várost spanyol telepesek alapították 1565-ben. Jelenleg 6,230 millió lakosa van és a város területe …

Leave a Reply