Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Szoptatás és szexualitás.

Szoptatás és szexualitás.

A szexualitás akut problémát jelenthet a gyerek születése után. Az első hetekben az orvos többnyire nem javasolja a házaséletet, azonkívül az első időszakban egy új gyerekkel olyan fáradt lehet mindkét partner, hogy egyáltalán nem is gondolnak a szeretkezésre. Sok nő számára elegendő ilyenkor a testkontaktus a csecsemővel, aki éjjel-nappal jelentkezik. Eljön azonban a nap, amikor mindkét fél ismét vágyat érez és akkor sok olyan kérdés merül fel,
melyekre a válaszok éppoly különbözőek, mint maguk a párok. Fontos, hogy, nyíltan beszéljenek egymással. Nem indulhatnak ki abból, hogy minden úgy lesz, mint azelőtt. A változások miatt sok szeretetre, türelemre, fantáziára és kísérletezőkedvre lesz szükségük.
Lehet, hogy új szükségleteikhez jobban illik egy másik napszak vagy, ha a hitvesi ágyból családi ágy lett, talán szívesebben választanak egy másik szobát – vagy egy olyan időpontot, amikor a kisbaba békésen alszik és szabad a hitvesi ágy. Mi van akkor, ha a legkritikusabb pillanatban ébred fel a kisbaba? Viselje humorral. „A gyereknek radarérzékelője van; mondja sok szülő. Ez azonban csak átmeneti jelenség, különben mindannyian egykeként nőttünk volna fel.
A testi problémák óvatosan, türelemmel, más testhelyzetekkel, (a hormonális változás következtében) száraz hüvely esetén síkosító anyag használatával megoldhatók. Medencegimnasztika végzése, mely szexuális kapcsolatára is pozitív hatással van, mind a szülés előtt, mind utána javasolt.
A szeretkezés kiválthatja a tejleadó reflexet, minek következtében tej csöpöghet a mellből. Ez teljesen normális reakció. Ha a szoptatás ideje alatt szeretkezéskor kellemetlennek találja melle érintését, kérje meg partnerét, hogy legyen erre tekintettel. Ez a probléma is csak átmeneti jellegű.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A babaruhák mosása

Miután valószínűleg rengeteg időt (és egy kisebb vagyont) fordítottál a kisbabád ruhatárának beszerzésére, érdemes nagyon …

Leave a Reply