Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Szoptatás mellműtét után

Szoptatás mellműtét után

A legtöbb esetben egy mellműtétet követően lehet szoptatni, azt viszont nem lehet előre megmondani, hogy mennyi teje lesz. Döntő fontosságú, hogy milyen műtéti technikát választottak. A tejtermelést befolyásolja, hogy átvágtak-e idegpályákat, ereket és tejjáratokat és hogy pontosan melyeket. Ha a műtét idején nem beszélték meg kellőképpen a szoptatás témáját, érdeklődjön a sebésznél most utólag.
A mellnagyobbításhoz használt implantátumok elhelyezhetők oly módon a mell és a mellkas között, hogy közben semmilyen pályát ne kelljen átvágni. Mellnagyobbító műtét után sok édesanya probléma nélkül szoptat.
A mellkisebbítő műtéteket a legkülönbözőbb módszerekkel végzik. Ügyeljen arra, hogy főleg kezdetben gyakran szoptasson és elég sokáig. A gyermek súlygyarapodását gondosan figyelni kell. Előfordulhat, hogy képes arra, hogy kisbabáját kizárólag szoptatással táplálja. De az is előfordulhat, hogy bár termel anyatejet, a rendelkezésre álló mennyiség mégsem elegendő. Ebben az esetben a hozzátápláláshoz használja a Szoptanitot, mely lehetővé teszi, hogy a szoptatás közelségét hosszú időn át élvezze és a megtermelődött anyatejet kisbabájának adja. A baba számára az is nagyon értékes, ha részben táplálják anyatejjel. A szoptatás ideje alatt ügyeljen a tejjáratdugulás veszélyének legkisebb jeleire is. Később, amikor már szilárd ételt is kap a gyerek, minden segédeszköz nélkül is lehet hosszú ideig szoptatni.
A rákkezelés következtében szükségessé vált műtét során speciális tanácsadásra van szüksége. Előfordult már, hogy anyáknak sikerült kisbabájukat egy mellből is kizárólag szoptatással ellátni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség a beszédtanuláshoz

A gyerek tőlünk könnyebben tanulja meg a beszédet, mint bárki mástól, azt azonban ne várjuk …

Hozzászólás