Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Tanácsok a mell ápolásához

Tanácsok a mell ápolásához

Senki ne várja, hogy mellei évekig szép feszesek maradjanak, ha nem fordít időt az ápolásukra és a megfelelő táplálkozásra. Ha ugyanis a bőr szövetei és sejtjei megtelnek salakanyaggal, nem kapnak elég oxigént, illetve a sok húsevéstől beszűkülnek az erek, akkor a mellünk sajnos előbb-utóbb elveszíti formáját. A mellápoláshoz azonban sok esetben nincs szükség drága krémekre, bonyolult praktikákra, elegendő néhány jó tanácsot megfogadnunk.
Sok helyütt ajánlják a hideg-meleg váltózuhanyt, mint a bőr feszességének kulcsát. Vannak azonban, akik irtóznak a hideg víztől, ezért soha nem merték kipróbálni ezt a módszert. Ők megtehetik azt is, hogy hideg helyett langyosig hűtik le a vizet, többször váltogatva a meleggel. A lényeg inkább a rendszerességen van, hiszen ha naponta megismételjük ezt a gyakorlatot, azzal már sokat tettünk a bőr frissességéért és a vérkeringés javításáért. Hasznos lehet az is, ha ébredés után pár másodpercig leöblítjük a melleinket a csap fölött, vagy a zuhany alatt. A mosakodás után minden esetben durvább anyagú frottírtörölközőt használjunk, amivel könnyedén átdörzsölhetjük a bőr felületét, vigyázva arra, hogy a mellbimbót ne érintsük.
Ha már tiszta a bőrünk, és a pórusok kitágultak, nekifoghatunk a bőr táplálásának. Tulajdonképpen bármilyen ápoló hatású, zsírosabb krémet használhatunk, akár arckrémet is, a lényeg, hogy ne hagyjuk kiszáradni a bőrt. Erre a célra készíthetünk olyan ápoló pakolásokat, mint az uborkás pakolás: reszeljünk le friss uborkát, keverjünk hozzá két evőkanál tejszínt és egy tojásfehérje kemény habját, borítsuk be vele a mellet, és hagyjuk rajta negyed órát. Ugyancsak hatásos pakolást készíthetünk, ha egy lereszelt almához 4 evőkanál tejet és egy evőkanál mézet teszünk. Emellett fontos, hogy kerüljük a hason alvást, és mindig megfelelő méretű melltartót viseljünk!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás