Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Téli babák ruhatára

Téli babák ruhatára

Kardigán
Ha a baba nyáron születik, akkor valószínűleg kér kardigán is elég lesz, amelyek lehetőség szerint pamutból készüljenek.
Ha télen érkezik a kisbaba, akkor célszerű legalább három kardigánt beszerezni, lehetőség szerint gyapjú anyagból készültet. A gyapjú nem okozhat irritációt. mert a baba bőrével közvetlenül úgyis csak a kis trikó érintkezik.

Zokni
Az egyszerű pamut vagy gyapjú zokni a legpraktikusabb viselet az újszülötteknek. Ebben az esetben is kerülni kell a csicsás, masnis változatot, mert — bármilyen aranyos is — kárt tehet a baba puha csontjaiban (ez a cipőkre is vonatkozik).

Sapka
Nyáron nagyon fontos, hogy legyen a babának peremes pamut sapkája, ami megvédi fejét és arcát a naptól. A legideálisabb az a modell, amelynek a pereme teljesen körbefut a sapkán. Tavasszal és ősszel, a hűvösebb napokon kötött, pamutsapkát viseljen a baba. Télen – és minden egyéb esetben, ha nagyon hideg van — én meleg gyapjúsapkát ajánlok.
A gyapjúsapkák általában ki vannak bélelve valamilyen puha pamut anyaggal, ha mégsem, akkor pedig egy vékony pamut-sapkát lehet aláhúzni, hogy védjük a baba érzékeny bőrét.

Kesztyű
A kisbabák nem szeretik, ha a kezük le van fedve, mert nem tudják használni az érintkezéshez, érzékeléshez és egyáltalán, hogy felfedezzék mindazt, ami a környezetükben található.
Azonban, ha a babának éles körmei vannak, amivel karmolhatnak, akkor érdemes kipróbálnod azokat a finom pamut-kesztyűket, amelyeket kifejezetten erre a célra terveztek. Nagyon hideg téli napokon húzz gyapjúkesztyűt a baba kezére, de ebben az esetben is – mint a sapkánál – azt ajánljuk, hogy húzz alá vékony pamutkesztyűt, hogy védd a baba érzékeny bőrét.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szoptatás előnyei

Mindamellett, hogy a csecsemő táplálásának legkézenfekvőbb eszköze, a szoptatásnak számos más előnye is van. Talán …

Leave a Reply