Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Mivel töltsük meg újszülöttünk gardróbját?

Mivel töltsük meg újszülöttünk gardróbját?

Kendő
Határozottan állítjuk, hogy az első pár hétben minden baba jobban alszik, ha be van pólyázva. Függetlenül attól, hogy takarót, vagy kendőt használsz, az anyaga mindenképpen könnyű pamut legyen, amit lehet nyújtani. A túlmelegedés elkerülése végett mindig csak egy rétegben bugyoláld be gyermeked, és ha így is alszik, akkor kevesebb takarót használj az ágyában. Nagyon lényeges, hogy mire hat hetes lesz a baba, szoktasd hozzá, hogy csak félig – a karjai alatt – bebugyolálva aludjon. A bölcsőhalál aránya a kettő-négy hónapos csecsemők között a legmagasabb, és a túlmelegedést tartják az elsődleges kiváltó okának. Minden esetben győződj meg arról, hogy a babán nincs-e túl sok réteg takaró, és hogy a szoba hőmérséklete 16 és 20 °C fok között van-e.

Téli dzseki
Téli dzseki vásárlásakor érdemes legalább két számmal nagyobb méretet venni a babának, hogy alá tudd öltöztetni, és még nőhessen is bele. A téli dzseki vásárlásakor is kerülni kell a túldíszített modelleket, amelyeken kapcsok vannak, illetve azokat amelyeknek szőrme van a kapucnija körül, vagy a kezénél, illetve a gombozásánál. Válassz könnyen és egyszerűen mosható anyagot. A kisbabáknak célszerűbb gombos, vagy patentos dzsekit venni, mert a cipzár belefúródhat a baba állába.

Dzseki
Egy könnyű dzseki hasznos lehet az év bármely szakában született babának. Nyáron a hűvösebb napokon, télen pedig az enyhébb napokon viselheti a kisbaba. Itt is — mint a téli dzseki esetében — válassz könnyen mosható anyagból készült egyszerű fazont!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisbabák tejigénye

Ahogy nő, minden kisbabának egyre több tejre lesz szüksége. Ennek ellenére, az etetéseket a baba …

Leave a Reply