Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Ruhaválasztás a legkisebbeknek

Ruhaválasztás a legkisebbeknek

Trikók
Függetlenül attól, hogy nyáron vagy télen születik a baba, mindenképpen szükséged lesz kis trikókra, mert – hacsak nincs rekkenő hőség – a babák ezt mindig viselik. A kis trikó közvetlenül érintkezik a kisbaba bőrével; ezért figyelj arra, hogy a trikók anyaga 100% pamut legyen. Ha szeretnéd, hogy a babakelengyéd még a rengeteg mosás után is sokáig jó állapotban maradjon, akkor – ahogy azt már az előbb is javasoltam — maradj a fehér szín és valamilyen halvány minta kombinációjánál. A legpraktikusabb a patentos body, amit a baba lábainál össze lehet kapcsolni, lehetőleg rövid ujjal és borítéknyakkal, ami megkönnyíti az öltöztetést.

Hálóruha
A legtöbb anyuka rugdalózót vagy a bodyt használ hálóruhának, mert ezek biztonságosak és mosni is könnyű őket, viszont az alvó babáról nehéz levenni, ha ki szeretnéd cserélni a pelenkáját. Ebből a szempontból a hálóruha kényelmesebb.
Itt is, mint a kis trikó és body esetén, a 100% pamutból készültet kell választani, mert ez is közvetlenül érintkezik a
baba bőrével. Minél egyszerűbb modellt válassz, kerüld azokat a modelleket, amelyeknek a nyak- vagy lábrészénél fűző van, mert az a baba lába köré tekeredhet, ami balesetveszélyes.

Nappali ruhák
Az első pár hónapban az a legegyszerűbb, ha a babát kettes-hármas csomagolásban vásárolható kistrikókba öltözteted.
Lehetőség szerint tiszta pamut anyagból készült modelleket válassz, amit a hátulján vagy a kisbaba lábai között ki lehet kapcsolni, így pelenkázáskor nem kell teljesen levetkőztetned a kicsit. A kertésznadrágok is nagyon hasznosak, mert egy hozzá illő pólóval könnyen felöltöztetheted a babát, és ha sokat nyáladzik, akkor csak a pólóját kell lecserélned. A kertésznadrágokat ráadásul a baba hosszabb ideig tudja viselni. A nagyon pici babának inkább puha bársonyból, mintsem pamutvászonból vagy farmer anyagból készült kertésznadrágot vegyetek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az anyatej összetétele

Az első tejet, amit a melled termel, kolosztrumnak, vagy elő- tejnek hívják, Ennek magasabb a …

Leave a Reply