Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Ruhaválasztás a legkisebbeknek

Ruhaválasztás a legkisebbeknek

Trikók
Függetlenül attól, hogy nyáron vagy télen születik a baba, mindenképpen szükséged lesz kis trikókra, mert – hacsak nincs rekkenő hőség – a babák ezt mindig viselik. A kis trikó közvetlenül érintkezik a kisbaba bőrével; ezért figyelj arra, hogy a trikók anyaga 100% pamut legyen. Ha szeretnéd, hogy a babakelengyéd még a rengeteg mosás után is sokáig jó állapotban maradjon, akkor – ahogy azt már az előbb is javasoltam — maradj a fehér szín és valamilyen halvány minta kombinációjánál. A legpraktikusabb a patentos body, amit a baba lábainál össze lehet kapcsolni, lehetőleg rövid ujjal és borítéknyakkal, ami megkönnyíti az öltöztetést.

Hálóruha
A legtöbb anyuka rugdalózót vagy a bodyt használ hálóruhának, mert ezek biztonságosak és mosni is könnyű őket, viszont az alvó babáról nehéz levenni, ha ki szeretnéd cserélni a pelenkáját. Ebből a szempontból a hálóruha kényelmesebb.
Itt is, mint a kis trikó és body esetén, a 100% pamutból készültet kell választani, mert ez is közvetlenül érintkezik a
baba bőrével. Minél egyszerűbb modellt válassz, kerüld azokat a modelleket, amelyeknek a nyak- vagy lábrészénél fűző van, mert az a baba lába köré tekeredhet, ami balesetveszélyes.

Nappali ruhák
Az első pár hónapban az a legegyszerűbb, ha a babát kettes-hármas csomagolásban vásárolható kistrikókba öltözteted.
Lehetőség szerint tiszta pamut anyagból készült modelleket válassz, amit a hátulján vagy a kisbaba lábai között ki lehet kapcsolni, így pelenkázáskor nem kell teljesen levetkőztetned a kicsit. A kertésznadrágok is nagyon hasznosak, mert egy hozzá illő pólóval könnyen felöltöztetheted a babát, és ha sokat nyáladzik, akkor csak a pólóját kell lecserélned. A kertésznadrágokat ráadásul a baba hosszabb ideig tudja viselni. A nagyon pici babának inkább puha bársonyból, mintsem pamutvászonból vagy farmer anyagból készült kertésznadrágot vegyetek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

“Vacsoracsata”

Etetéskor kerüljünk mindent, amitől feszültté, idegessé válunk. Ne bosszankodjunk azon, hogy túl sok időt fordítottunk …

Hozzászólás