Tű a fülben

Az emberi test egy összetett, érzékeny rendszer, ahol ha egyetlen sejtecske meggondolja magát, az hatással lesz az összes többi működésére. A keleti gyógyító hagyományokat magában foglaló akupunktúrás kezelési mód éppen erre épít: globálisan, az emberi szervezet egészét vizsgálva kezel. Nem a tünetek megszüntetésére, hanem az azokat kiváltó okok feltárására és kiküszöbölésére törekszik. Az emberi testet egy hatalmas energetikai rendszernek tekinti, melyen belül az energia, a csí 12 pályán keresztül áramlik. E pályák mentén 361 akupunktúrás pont helyezkedik el. A pontok sűrűsége az emberi fül körül sokszorosa a testen lévő pontokénak, egy emberi fülkagylón 200 olyan pont van, ahol megkezdhetjük a gyógyítást.
A fülakupunktúrát eredménnyel használták már évezredekkel ezelőtt az Ősi Kínában és Ázsia más országaiban is. Akkoriban még főleg az alsóvégtag-fájdalmak, valamint a fogbántalmak kezelésében értek el vele kiemelkedő eredményeket. Később Európában is hódított. Assisi Szent Ferenc szemproblémáját például úgy sikerült elmulasztani, hogy égették a fülcimpáját.
Európában egy francia pszichiáter, Paul Nogier készített és publikált először úgynevezett fültérképet a fülakupunktúrás pontokról a huszadik század második felében. Ma jellemzően két fülakupunktúrás irányzat van: a Kínai és a Nogier. A kezelésnek nincs mellékhatása, a hatás viszont azonnali, hiszen a kezelt terület az agyhoz közel található. Eredménnyel alkalmazhatjuk fogyókúrában, vérnyomásunk beállítására, különböző függőségek (alkoholizmus, dohányzás) megszüntetésében, pszichés, vegetatív zavarok helyreállításában.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply