Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Új Open Graph eszköz a Facebook alkalmazásfejlesztőknek

Új Open Graph eszköz a Facebook alkalmazásfejlesztőknek

A Facebook f8 fejlesztői konferencián csütörtökön Mark Zuckerberg vezérigazgató bejelentette az Open Graph-ot. A fejlesztői eszköz úgy mutatta be, mint az alkalmazások egy teljesen új osztályát. Az Open Graph lehetővé teszi a Facebook felhasználók számára, hogy tevékenységük anélkül jelenjen meg a hírfolyamuk között, hogy az adott oldal az engedélykérésekkel zavarná őket.

Amikor Zuckerberg bejelentette az új Open Graph-ot, azt mondta: „Mára lehetővé vált, hogy az alkalmazások egy teljesen új osztályát hozzuk létre, és egyben megváltoztassuk ezt az iparágat.” Előadásában Zuckerberg hangsúlyozta, hogy az Open Graph a Facebook felhasználók számára gördülékeny használatot és valós idejű élményt nyújt, azzal hogy meg tudják osztani a tevékenységüket azonnal, engedély kérelmek nélkül.

Az új Open Graph „kereskedelmi változásának” elemei az alábbiak:

– Alkalmazásoknak nem kell engedélyt kérniük minden Facebookra kiküldött tartalom előtt. Ehelyett lesz egy új Facebook engedélyek felület, ahol a felhasználók egyszerre engedélyezhetik ezt teljes körűen.
– Open Graph által létrehozott frissítések mindig megjelennek az események között, de a hírekben csak akkor, ha az egy fontos esemény.
– A Facebook új Open Graph-ja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák egymással az élményeiket valós időben.

A Facebook kiadott egy videót is, melyben bemutat egy gyakorlati példa arra, hogyan lehet használni az új eszközt. A videóban a Facebook felhasználók barátai tevékenységét valós időben látják, és megosztják élményeiket, mint például a hallgatott zenét, vagy éppen nézett filmet, egyszerűen, egy kattintással.

Az Open Graph segítheti a Facebookot, hogy a játékok, a filmnézés, a zenehallgatás és még sok más tevékenység egy igazi közösségi élmény legyen.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Leave a Reply