Hozzávalók:
• 10 dkg zabpehely
• 30 dkg alma
• 10 dkg kókuszreszelék
• 2 kávéskanál natúr kakaópor
• 6-8 csepp rumaroma
• folyékony édesítő
• őrölt fahéj
• meggy (friss vagy fagyasztott)
Elkészítés:
A meghámozott, finomra reszelt almát gyúrd össze a zabpehellyel, add hozzá a natúr kakaóport, az édesítőszert, a rumaromát, a fahéjat és a kókuszreszelék kétharmadát
Ezután pihentesd egy kicsit a masszát folpackkal letakarva, hogy a különböző ízek harmóniává érjenek össze. (Ennek csak egy hátránya van: reggel kezdődhet
a gyanúsítgatás, hogy ki torkoskodott bele…)
A süti végső formáját úgy nyeri el, hogy vizes kézzel diónyi golyókat formálsz belőle
(belsejébe tehetsz egy-egy szem meggyet is), amelyeket aztán meghempergetsz a maradék kókuszreszelékben.
Tanácsok:
a fogyasztásig a hűtőben kell tárolni fóliával letakarva, ám mi ezt rendre megspóroljuk, mivel általában azonnal elfogy.