Kezdőlap / Fogyókúrás receptek / Update muszaka recept

Update muszaka recept

Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús

50 dkg paradicsom

50 dkg padlizsán

3 nagy vöröshagyma

3 duci fokhagymagerezd

1 dl vörösbor

5 dkg zsírszegény óvári sajt

1 ek. fruktóz,1 tk. őrölt fahéj, só, bors, olasz fűszerkeverék, olívaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk és 1 órát állni hagyjuk. A sütőt 200 fokra melegítjük, a padlizsánszeleteket leitatjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, tetejüket olajjal vékonyan megkenve kb. 20 perc alatt megsütjük.

2 hagymát felkarikázunk, kevés olivaolajon megdinszteljük, rátesszük a felszeletelt paradicsomot, rányomjuk fokhagymagerezdeket, édesítjük,és 10-15 perc alatt készre főzzük.

A 3. hagymát felkockázzuk, kevés olíván megdinszteljük, rátesszük a húst,kicsit lepirítjuk, felöntjük a vörösborral,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat, és a fűszerkeveréket. Fedő alatt puhára pároljuk.

Egy kiolajozott jénai tál aljára terítjük a megsütött padlizsánszeletek felét, ráhalmozzuk a húst, majd a paradicsomszószt, végül a maradék padlizsánszeletekkel befedjük. Ráreszeljük a sajtot.

180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

Tanácsok:
A fahéj kicsit furcsán hangzik, de nem tévedés. Különleges ízt ad az ételnek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Virslis savanyú káposzta (Update 1) recept

Hozzávalók: 2 kis fej hagyma 1/2 kg savanyú káposzta fejenként 1 pár virsli 1 kiskanál …

Hozzászólás