Hozzávalók:
50 dkg cukkíni
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 cső zöldpaprika (lehet csípős is)
kevés olaj
10 dkg margarin
8 dkg szójapehely
só,
bors,
paprika
1 evőkanál ételízesítő
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagvalt és 1×1 cm-es kockára vágott cukkínit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A szójapelyhet az ételízesítővel elkeverjük, majd annyi vízzel leforrázzuk, amennyi ellepi. Ha megduzzadt, jól kinyomkodjuk és a zúzott fokhagymával a lecsós cukkínihez adjuk, zsírjára pirítjuk (elforraljuk a felesleges nedvességet). Ha kihűlt, a margarinnal jól összeturmixoljuk. Kenyérre kenve kínáljuk.
Tanácsok:
koleszterin csökkentő étel