Kezdőlap / Önismeret / Párkapcsolat / Vajon az a barát tényleg barát?

Vajon az a barát tényleg barát?

Életünk során rengeteg helyzet adódik,ahol új embereket ismerünk,és és kialakul egyfajta szorosabb kapcsolat,amely még jó barátság is lehet.És ha eljön az életünkbe a nagy “ő” akkor az ő baráti társaságát is megismerjük,és így csak nő-nő a barátok száma.De vajon ki az igaz barát?És ezt honnan tudhatjuk meg?
Ugyan mindenkivel,lehet beszélgetni,kávézni,szórakozni egy jót,sőt a lányok körében,mikor felmerülnek a jó kis csajos témák.
És a férfiaknál,a foci,a Forma 1 és a meleg nyári estéken az együtt sörözgetés.Nagyon jó az,ha van valaki akivel élvezzük egymás társaságát,és megoszthatjuk vele örömünk és bánatunk egyaránt.
De vajon ez a barát csak meghallgat minket és “egyik fülén be,a másikon meg ki”,vagy együtt érez velünk és netán ha problémánk adódik,azon töri-e magát,hogy hogy tudna segíteni,és megoldást találni a problémára.
Mert az igaz barát az aki,jóban és rosszban is mellettünk áll,és mindig ott a háttérben,hogy segítségre szorulunk,mindig készen álljon bármilyen problémával is kell megküzdeni.Azon van,hogy lelkileg támogasson minket,és,hogy közösen megoldásra leljünk egy kilátástalannak látszó helyzetben.Ez az igaz barát.
Viszont van a “nem igaz barátunk” akinek csak addig voltunk jó,amíg kihúztuk a bajból,támogattuk,és segítettük mindenhol és minden körülmény között.Ő kihasználta a jó szívünket,élősködött rajtunk,de mikor visszafelé kellet volna valami segítség,akkor ő hátat fordított és eltűnt.Ekkor döbbenünk rá,hogy ki az igazán jóakarónk és mellettünk álló.És rájövünk,hogy ki az aki megérdemli,hogy a jövőben segítsünk rajta,és ki az aki nem.
Az igaz barát őszinte,megértő,nem beszél ki minket a hátunk mögött,és akár éjjel is készen áll,hogy segítséget nyújtson.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szakítás, de hogyan?

Mindenki átélte már azt, amikor úgy vélte, megtalálta számára a legmegfelelőbb partnert. Úszott a boldogságban, …

Hozzászólás