Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Válasszunk babakocsit!

Válasszunk babakocsit!

Amikor életünk első babakocsiját megvesszük, eszünkbe sem jut, hogy valójában ez már a második: az elsőben annak idején magunk ültünk. Sajnos nem emlékszünk akkori tapasztalatainkra, mennyire zötyögtetett, milyen kemény volt, mennyi por szállt ránk, pedig akkor biztosan tudnánk, milyet válasszunk most: nagy kerekű, ringatózó, magas, tágas, puhán gördülő bölcsőt.
Első gyereküket váró szülőknek praktikus megoldás lehet a TRAVEL SYSTEM BABAKOCSI. Váz, mózeskosár, sportkocsi, és 0-13 kg-ig megfelelő autósülés vagy hordozó együttese ez. Egy vásárlással mindent beszerezhetünk. A konstrukció minden eleme illeszkedik egymáshoz. Egyes márkáknál külön-külön is megvehetjük az elemeket, ahogy a baba cseperedik, és változnak a szükségletei, más típusok tartozékai csak együtt kaphatók.
A HÁROMFUNKCIÓS BABAKOCSIK vázrészéről levehető a mózeskosár, majd rászerelhető a sportülés. Erre az átalakításra általában egyszer van csak szükség, amikor a baba már nemcsak fekszik. A gyakori cserélgetés, le-felrakás nehézkes volna. Kertes házban ideális a levegőzéshez, akár kint is alhat benne a baba. Felfüggesztéses rugózásuk kifejezetten ringatásra csábít.
Városi környezetben ideálisabb a kisebb méretű, állítható támlájú, mózes betéttel bővíthető KÉTFUNKCIÓS SPORTKOCSI. Igaz, ez is nehéz, de ha van tárolóhelyiség, elég, ha a kosárrészben fekvő babát cipeljük.
A hónapok múltával egyre mozgékonyabb a baba, kevesebb időt tölt a babakocsiban. Egyéves kora után szívesebben megy a maga lábán, persze mindig másfelé, mint ahogy szeretnénk. A SPORTKOCSIK ehhez idomultak: elsősorban rövidebb utakra, üldögélésre alkalmasak, ám könnyebbek, mozgékonyabbak, gyorsan összecsukhatók és felkaphatók. A kisgyerek maga is ki-beszállhat, alacsony az ülésmagasságuk. A kényelem másodlagos szemponttá válik, a könnyen kezelhetőség és más gyakorlati szempontok mögött.
A választáshoz segít, ha néhány kérdésen elgondolkodunk:
Hol használjuk majd a kocsit? Városban, falun, milyen terepviszonyok mellett? A felfújható kerekek kevésbé zötykölődnek, a kis kerekek könnyebben beakadnak járdaszélbe, repedésbe.
Hogyan közlekedünk majd vele? Csak sétálásra, levegőzésre kell, vagy járműre is felszállunk vele?
Hol tároljuk a kocsit? Ha van földszinti tárolási lehetőségünk, mindegy, milyen súlyú, ám ha emeletről kell lejutnunk vele, fontos szempont a súlya, mérete.
Egyéni szempontjainkat is gondoljuk végig: ha sokat autózunk, ideális a kocsira tehető hordozó, de de vajon könnyen össze tudjuk csukni a vázat és bele is fér a csomagtartóba?
Ha minden szempontot megvizsgáltunk, és jól körbejártuk a témát, jöhet a bevásárlókörút, ami az óriási választékot tekintve nem lesz egyszerű!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segítség a beszédtanuláshoz

A gyerek tőlünk könnyebben tanulja meg a beszédet, mint bárki mástól, azt azonban ne várjuk …

Hozzászólás