Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Vasököl (2011)

Vasököl (2011)

A Shawn Levy (Szakítópróba, Éjszaka a múzeumban) rendezte amerikai sci-fi akciófilm a Vasököl (Real Steel) 2011. október 6-án kerül a hazai mozikba.

A nem túl távoli jövőben játszódó izgalmas akciófilmben Charlie Kenton (Hugh Jackman) egy kiégett, egykor volt bokszoló hulladék-fém gyűjtéssel tengeti életét, mivel karrierjét kettétörte a robot-bokszolók megjelenése. A ringben a közönséget jobban érdekli a 2,5 méter magas, egy tonnás fémszörnyetegek harca. Piti ültetekkel kuporgatja össze pénzét, hogy eljusson egyik meccsről a másikra. Helyzete reménytelennek látszik, s ekkor még rég nem látott fiát, Maxet (Dakota Goyo) is a nyakába sózzák a nyárra. Egy ötlettől vezérelve azonban ők ketten összeállnak, hogy megépítsenek és feledzenek egy robot bajnokot, Vasökölt. Robotjuk szorítóba lépésével – miután természetesen megteszik fogadásaikat a győzelemre – kapnak egy újabb esélyt az élettől a visszatérésre és kettőjük batárságának megtalálására is.

A rendező elárulta, hogy a stúdió nagy bevételt remél a filmtől, mivel a tesztvetítések során igen jól szerepelt, ezért már megkeresték őt a folytatás érdekében. Hugh Jackman biztosan benne lesz a következő epizódban is, mely feltehetően főként a robot-boksz illegális világára fog koncentrálni.

rendező: Shawn Levy
forgatókönyvíró: John Gatins, Dan Gilroy, Jeremy Leven
zeneszerző: Danny Elfman
operatőr: Mauro Fiore

szereplők:
Hugh Jackman (Charlie Kenton)
Dakota Goyo (Max)
Kevin Durand (Ricky)
Evangeline Lilly (Bailey Tallet)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Rambo (First Blood – 1982)

Egy Rambo nevezetű volt vietnámi katona, a háború alatt elszenvedett rengeteg kíntól menekülve, egy amerikai …

Hozzászólás