Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Ismeretlen föld (2010)

Ismeretlen föld (2010)

Az Ismeretlen föld (También la lluvia) című francia-mexikói-spanyol történelmi dráma Icíar Bollaín ötödik nagyjátékfilmje.

A történetben Sebastain (Gael García Bernal), a rendező és Costa (Luis Tosar), a producer Kolombuszról forgat filmet Dél-Amerikában. Csaknem az első szereplő válogatáson megtalálják az egyik főszereplőt, Danielt (Juan Carlos Aduviri), aki a leigázott dél-amerikai nép törzsfőnökeként szerepelne a filmben. A férfi mérhetetlen nyomorban él a családjával, de a helyiek között vezető szerepet tölt be, hogy szembeszálljanak az őket elnyomó hatalommal. Küzdelmüket azért folytatják, hogy a környék családjai megfelelő, tiszta ivóvízhez jussanak. A stáb nincs elragadtatva, hogy Daniel gyakran utcai harcokba keveredik. A 34 éves Daniel élete ugyan hirtelen jóra fordul, de a lélekben továbbra is a bolíviai magas-fennsíkon található bányászfalujába vágyódik el.

A film 16 elnyert díjjal és 13 jelöléssel rendelkezik a világ filmfesztiváljain, emellett pedig a 2011-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon pedig megnyerte a Panoráma Közönségdíjat. A film hazai bemutatója 2011. szeptember 29-én lesz.

rendező: Icíar Bollaín
forgatókönyvíró: Paul Laverty
zeneszerző: Alberto Iglesias
operatőr: Alex Catalán

szereplők:
Gael García Bernal (Sebastián)
Luis Tosar (Costa)
Karra Elejalde (Antón/Cristóbal Colón)
Cassandra Ciangherotti (Maria)
Raúl Arévalo (Juan/Antonio de Montesinos)
Juan Carlos Aduviri (Daniel/Hatuey)
Carlos Santos (Alberto/Bartolomé de las Casas)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás