Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Hétköznapi pár (2011)

Hétköznapi pár (2011)

Az angol David Mackenzie rendező Hétköznapi pár (Perfect Sense) című német-angol-svéd-dán romantikus drámája januárban debütált a Sundance Filmfesztiválon, amit 2011. szeptember 29-én mutatnak be a hazai mozik. David Mackenzie a Young Adammel robbant be a nemzetközi filmesek közé még 2003-ban. A rendező mostani filmjében a dán Kim Fupz Aakeson forgatókönyvét vitte a filmvászonra.

A történetben Susan (Eva Green) járványszakértő, aki súlyos magánéleti válsággal küzd, karrierje miatt feladta magánéletét. Egyik betege egy glasgowi sofőr elveszítette a szaglását, és állandóan a sírógörcs kerülgeti. Susan igen furcsállja az esetet, ezért nyomozni kezd. Megtudja, hogy több hasonló eset is történt az elmúlt 24 órában szerte az országban, egész Európában pedig több mint 100 hasonló megbetegedés történt.

Michael (Ewan McGregor) egy étteremben dolgozik séfként, mely mögötti utcácskában épp pihenőt tart, amikor megpillantja Susant hazafelé menet. Első látásra beleszeret, majd megismerkednek. Úgy tűnik a vonzalom kölcsönös. Eközben a járvány egyre csak terjed, az emberek sorra kezdik elveszíteni az érzékszerveiket. Ettől Michael és Susan bimbódzó kapcsolata is gyökeresen megváltozik, mert szerelmük felfokozott érzelmei miatt a betegség őket is fenyegeti. Susan kénytelen szembeszállni a kórral.

rendező: David Mackenzie
forgatókönyvíró: Kim Fupz Aakeson
operatőr: Giles Nuttgens

szereplők:
Ewan McGregor (Michael)
Eva Green (Susan)
Ewen Bremner (James)
Stephen Dillane (Samuel)
Denis Lawson (nyomozó)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Rambo (First Blood – 1982)

Egy Rambo nevezetű volt vietnámi katona, a háború alatt elszenvedett rengeteg kíntól menekülve, egy amerikai …

Hozzászólás