Zsíros bőr

A zsíros bőr igencsak kellemetlen. Leginkább a kamaszok szenvednek tőle. Legelviselhetetlenebb talán az benne, amikor az ember tele van pattanásokkal. Azonban megfelelő odafigyeléssel kordában lehet tartani a bőr faggyútermelését.
Nézzük csak végig az egyes napszakokban elvégzendő teendőket! Először is reggel felkelünk. Ilyenkor érdemes alapos arcmosással kezdeni a napot. Olyan arctisztítót kell beszerezni, amely kifejezetten zsíros, pattanásos bőrre ajánlott. majd ugyanilyen arc tonikkal tisztítani a bőrünket.
Napközben nem igényel különösebb odafigyelést a bőrünk. Élhetjük az életünket. Azonban nem szabad túl sok, vagy rossz minőségű sminkkel rontani a helyzeten. A kevesebb néha több. Ezt érdemes megjegyezni. A szemünk és a szájunk sminkelése még nem is árt annyira az arcbőrnek, azonban az alapozóval nagyon vigyázni kell. Ha mindenképpen szeretnénk felvinni az arcunkra valamilyen alapozót, akkor abból is lehetőleg olyat válasszunk, ami mattít és kifejezetten zsíros bőrre ajánlják. Érdemesebb a púdereket előnyben részesíteni, mintsem a folyékony alapozókat.
Este ugyanúgy, mint reggel alapos arctisztítás következik. Semmilyen sminket sem szabad éjszakára a bőrön hagyni, hiszen a bőrünknek is szüksége van pihenésre.
Vannak még ezeken kívül hetente egyszer-kétszer elvégzendő teendők. Ilyen például az arcradírozás. Ezzel nem csak a szennyeződéseket tüntetjük el az arcunkról, hanem az elhalt hámsejteket is, amelyek gyakran tömítik el a pórusokat, ezzel is pattanásokat okozva.
Kapható még zsíros bőrre számtalan készítmény, azonban mindenki számára más a jó, más használ. Érdemes egy kozmetikus tanácsait is kikérni, hogy ő megmondja számodra személyre szabottan mi a legjobb.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Addikcio

Magyarul függőség. Bizonyos értelemben mindenki függő. Megkülönböztethetünk lelki, fizika és a kettő kombinációjából álló függőséget. …

Leave a Reply