Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / 27 idegen igen (2008)

27 idegen igen (2008)

A 27 idegen igen (27 Dresses) című film egy 2008-as romantikus vígjáték Katherine Heigl és James Marsden főszereplésével.

Jane egy olyan lány, aki már 27-szer volt nyoszolyólány és úgy néz ki, hogy továbbra sem léphet elő menyasszonnyá – álmai férfija ugyanis nem mást akar elvenni, mint a testvérét. Vajon örökre pártában marad, vagy végül sikerül meghódítania szerelmét, esetleg egy új pasi bukkan fel a színen?

Jane (Katherine Heigl) egy idealista, végtelenül romantikus és mindenkinél önzetlenebb nő. Ugyanakkor pedig állandó résztvevője mindenféle esküvői és lakodalmi rendezvényeknek, bár a saját boldogsága még látóhatáron belül sincs. Ám amikor Jane húga, Tess (Malin Akerman) iránt saját főnöke, George (Edward Burns) lobban szerelemre (akibe titkon Jane is szerelmes), hősnőnk kénytelen felülvizsgálni eddigi “örökké-csak-koszorúslány” életstílusát.

Jane mindig odafigyel másokra, saját boldogságáról viszont képtelen gondoskodni. Egész élete csak arról szólt, hogy mindenkit boldoggá tegyen maga körül, ráadásul huszonhét különböző koszorúslányruha lapul szekrényében. Egy emlékezetes estén Jane éppen kénytelen ingázni két esküvői fogadás között, a nem mindennapi teljesítménynek pedig véletlenül szemtanúja lesz Kevin (James Marsden), a riporter, aki nagyszerű sztorit szimatol. Szerinte Jane, az esküvőfüggő története temérdek kaput nyit majd meg előtte a magazinnál.

Kevin minden olyasmire cinizmussal tekint, ami Jane számára kedves, így nem igazán jönnek ki egymással. Aztán megjelenik Tess és megkéri nővérét, hogy szervezzen egy újabb menyegzőt: Tess-ét és George-ét. Jane érzelmei a férfi iránt azonban megdöbbentő végkifejlethez, és talán egy új élet kezdetéhez vezetnek.

szereplők:
Katherine Heigl (Jane)
James Marsden (Kevin)
Malin Akerman (Tess)
Edward Burns (George)
Judy Greer (Casey)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás