Kezdőlap / Tudomány / A belső függetlenség

A belső függetlenség

A tudat annak a törekvésnek a révén tágul ki, hogy mindig azt vágyunk elérni, ami felettünk áll. De nehézkesek vagyunk, és ez nehéz út. Ezért olyan lassú, hosszú és fáradságos az evolúció ösvénye. Hiszen az előre vezető út mindig a lemondás útja.

A lemondás voltaképpen elengedést, függetlenséget, és egy belső kiegyensúlyozottságot jelent.

A belső szabaddá válás nagyon nehéz ugyan, ám feltétlenül nélkülözhetetlen az evolúció folyamatához. A belső függetlenség a tudat kitágulása révén jön létre, azon a felismerésen keresztül, hogy nem vagyunk azonosak ezzel a fizikai testtel, az érzelmi reakcióinkkal és a gondolkodásunk eredményével sem, hanem azzal vagyunk egyek, ami mindezek mögött áll, és ezeket csak hordozóul használja.

Nem egyszerű a lélek számára – amely a tudat forrása -, megújulásra késztetni a személyiség hordozóit, és annak mentális és érzelmi eszközeit. Mert a személyiség legtöbbször nemcsak túlságosan nehézkes az új dolgok elfogadásához, hanem emellett fél is attól, hogy “elveszíti az arcát”. Éppen ezért kell olyan gyakran újra testet öltenünk, hogy fokozatosan teljes mértékben megváltoztathassuk, és egyre használhatóbbá tegyük az eszközrendszerünket. Mert végtelen hosszú időszakokon át nem fedezünk fel különbséget a saját lelkünk, illetve a személyiségünk rezdülései között. Tudatában vagyunk ugyan a testi szükségleteinknek, és annak is, amit érzelmi szükségletnek nevezünk, de lényegesen kevésbé vagyunk tudatában a bennünk ható gondolatoknak. Fejlődés azonban csak a gondolataink evolúcióján keresztül következhet be, amikor a tudat egyre inkább áthelyeződik a mentális sík területére.

Mert az, amit érzékelünk, a beállítottságunktól, valamint a fizikai, érzelmi és mentális eszközrendszerünktől is függ, amelyen keresztül szembesülünk a világgal.

Ezért a spirituális igazságoknak is mindig új megfogalmazások köntösében kell megjelenniük, a mindig változó időnek megfelelően, és éppen ezért mindig relatívan kell őket értelmezni, a mindenkori képességeink szerint.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kullancsról

A kullancsnak szerte a világon közel 800 faját ismerjük. Kis hazánkban eddig 42 féle fordult …

Hozzászólás