Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / A cholesterol kialakulása

A cholesterol kialakulása

Mindennapjainkban igen sokan szenvednek ennek a betegségnek egy egy ágától, legyen az idős,középkorú vagy fiatal.
Körbe határolni, hogy mi is a jelentése azt csak tudományosan megfogalmazva lehet. Meghatározása pontosan a szervezet egyik zsír tartalmú alkotó eleme, amelyet egy részben a májunk termel hiszen a hormonjaink termelődéséhez szükséges és részben mi magunk viszünk be állati eredetű táplálékkal, például:zsír minden származéka,tojás,tejtermék. Normális körülmények között az összes zsírtartalmú alkotó elemek szintje a vérben 5,2 mmol/l alatt van. Nagyon sok a tévhit ,hiszen sokan azt gondolják, hogy ez a szervezeti alkotó elem csak rossz lehet, de bizonyos mennyiség tárolásánál jótékony hatású, de ha ez a szint megnő akkor súlyos problémákat okoz. Első sorban a helytelen táplálkozás által alakul ki, hiszen nagyon fűszeresen és zsírosan főzünk illetve táplálkozunk,vagy ha nincs időnk akkor éttermi ételt viszünk be a szervezetünkbe gondolok itt a Mecdonaldsra. Már gyerek korban is előfordulhat szintén a táplálkozás miatt hiszen a gyerekek rengeteg cukrot,zsírt visznek be a szervezetükbe a chipszekkel, cukorkákkal. Sok szervünkre kihat ,hiszen a cukorbetegeknek is magas nagy részben ez a szint illetve az elhízott embereké is.Kihat fő rész a szívre ,vesére,májra és némi agyi funkcióra is. Azt mondják ,hogy ez az állapot nem betegség ha rendszeresen oda figyelünk rá. Szív és érrendszeri betegségek előzménye ez az állapot.
Ha nem akarjuk ,hogy kialakuljon oda kell figyelnünk teljes életmódunkra,rendszeresen kell orvosi ellenőrzésre járjunk ahol a vérünk egy cseppjéből megállapítják,hogy magas vagy nem magas a telített zsírsav szintünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Addison-kór

Az Addinson-kór idült, elsődleges mellékvese-kéreg betegséget foglal magában. Nevét Dr. Thomas Addinson –ról, egy londoni …

Leave a Reply