Kezdőlap / Egészség és fitness / Meditáció / A csodatévő bambusz

A csodatévő bambusz

A feng shui nagy szerepet tulajdonít a bambusznak. E tanítás szerint energiát sugároz és szerencsét hoz, tehát minden otthonban és munkahelyen ajánlatos legalább egy szár, melyet ha piros szalaggal kötünk át, aktiválhatjuk a tűz elemeit, melynek hatására még több pozitív energiával tudunk feltöltődni.

A bambuszmasszázs Tajvanról származik, lényege, hogy a megfáradt, gyenge, energiaszegény testet, a csi (életenergia) alapelveit szem előtt tartva, a hengeres bambuszszárak mozgatásával energiát ad a testnek, az arcnak. Megszünteti az energia áramlás akadályait, ezáltal megerősíti a szervezetet, helyreáll az energiaszint.
Azonnali bőr feszesítő, fiatalító hatása van a kezelésnek az arcon. Rugalmassá és selymesebbé teszi bőrünket.
A kezelés több fázisú és mintegy 90 percet vesz igénybe.
Első lépésként egy tejes arctisztítást kapunk, mely után egy negyedórás mélymasszázs következik. Ezt kézzel végzik. Ezután a 40 Celsius-fokra felmelegített bambuszszárakkal masszírozzák a test területeit, amihez egy speciális gyógynövényes zselét is használnak. Ezek után az arcot egy hipoallergén fátyolmaszkkal terítik le, aminek öregedésgátló hatása van, a kamillának és aloe veranak köszönhetően. A terapeuta eközben a nyakat, vállat, dekoltázst és a karokat masszírozza.

A kezelés végére újra fiatalok és fittek leszünk és már csak hírből emlékszünk vissza a fáradékonyságra, gyengeségre, kimerültségre. És még izületi problémáink is enyhülhetnek, ha teljes testmasszázst kérünk terapeutánktól.

Leave a Reply