Kezdőlap / Önismeret / Boldogság / Boldogság avagy a szeretet útja!

Boldogság avagy a szeretet útja!

Boldognak lenni jó. Szerintem ebben,mindenki egyetért .De mi is valójában a boldogság? Milyen tényezőkből épül fel? Mit tehetünk boldogságunk érekében?Kezdjük rögtön az elején.
A boldogságot leírni nagyon nehéz. A boldogság a belső harmónia és a lelki béke elérése együttesen. A boldogság egyik alap köve, hogy megtanuljunk félelem nélkül élni. Engedjük el a ragaszkodásainkat, fogadjuk el a környezetünket, embertársainkat s magunkat is.
Engedjük el a múltat és a jövőt, a jelen pillanatát éljük meg. Ha megértjük boldogtalanságunkat – az el fog, tűnni – ami keletkezik az a boldogság állapota. Ha megértjük büszkeségünket – az el fog múlni – helyében ott lesz az alázatosság. Ha megértjük félelmeinket -azok elolvadnak – ami keletkezik az a szeretet. Ha megértjük ragaszkodásainkat -azok megszűnnek -s a következmény a szabadság.

Amit észlelünk, az valójában a világnak hívott vászonra kivetített lelki állapotunk. Ha adunk tulajdonképpen kapunk, ez a szeretet törvénye. A mások iránt érzett ellenséges gondolataink tulajdonképpen saját magunk ellen irányulnak.

Ha tudatában vagyunk annak, hogy gondolataink teremetik meg a világot, megtudjuk változtatni azt. Átalakíthatjuk tehát a belső világunkat úgy, hogy módosítjuk az azzal kapcsolatos gondolatainkat. Gondolatainkat megváltoztatva valójában az okot változtatjuk meg. Így az általunk érzett világ, vagy is az okozat már magától módosul.

A támadás, amit kívülről jövőnek érzékelünk, valójában saját tudatunk szüleménye. Ha ezt fölismerjük, ráébredünk, hogy a támadással kapcsolatos gondolatainkkal igazából saját magunkat sebezzük meg. Ekkor dönthetünk úgy, hogy a támadásra vonatkozó gondolatainkat szeretettel helyettesíthetjük, így nem ártunk tovább magunknak. A lelki nyugalom belső ügy és csak akkor láthatjuk békésnek a környezetünket, ha belsőnkben is béke honol.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mitől leszünk boldogok?

Hát ha lenne egy szép házam, na meg egy olyan kocsim, mint amilyen neked van, …

Leave a Reply