Kezdőlap / Egészség és fitness / Depresszió / A depressziós ember testi közérzete

A depressziós ember testi közérzete

Testi közérzet
Depressziós állapotában erőtlennek, kimerültnek érzi magát. Nehézségei vannak az elalvással, felébred az éjszaka kellős közepén vagy kora hajnalban, esetleg a szokottnál többet alszik, reggelente mégis összetörten ébred.
Kevesebbet eszik, vagy egyáltalán nincs étvágya és ennek következtében veszít a súlyából, esetleg épp ellenkezőleg, a szokásosnál többet eszik és hízni kezd. Előfordulhat, hogy a szexualitás iránt is elveszíti érdeklődését.
A gondolkodás, az érzések, a cselekvés és a közérzet úgy fonódnak össze, mint a pók hálója. Így tehát az Ön negatív gondolkodása szomorúsághoz és boldogtalansághoz vezetnek. Ezek még több negatív gondolatra adnak okot, amelyek tovább erősítik rossz érzéseit. Ezek a rossz érzések arra késztetik Önt, hogy egyre inkább visszavonuljon környezetétől és az élettől. Minél kevesebbet tesz, annál fásultabbá válik Ön és teste egyaránt, és egyre inkább azt gondolja, már semmit nem képes véghezvinni. úgy véli, másoknak csak teher és ezáltal erősíti negatív énképét.
Rossz lelki állapota miatt csökkent étvágya van, ezért kevesebbet eszik és legyengíti a szervezetét. Kimerültnek, erőtlennek érzi magát. Egyre nehezebben veszi rá magát tevékenységei elvégzésére. És ismét a negatív gondolatai azok, amelyek még inkább megbénítják, és még depresszívebbé teszik Önt. Ez egy ördögi kör, amely egyre mélyebb és mélyebb depresszióhoz vezet. Ezek az érzések hol gyengébbek, hol erősebbek. Van amikor még mosolyogni is tud, de a következő pillanatban egyetlen csekély dolog miatt ismét visszaesik a mélységbe.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A depresszió irányítja a testet és a lelket

ÉrzésekA boldogtalanság érzése az első jele annak, hogy ön lehangolt. Szomorúnak, csüggedtnek érzi magát és …

Hozzászólás