Kezdőlap / Egészség és fitness / Depresszió / Depresszió a külső megjelenés miatt

Depresszió a külső megjelenés miatt

Előfordulhat, hogy Önnek külseje miatt vannak kisebbrendűségi érzései. Másokkal hasonlítja össze önmagát, és vonzóbbnak, szebbnek látja őket. Ennek következtében úgy gondolja, kevesebbet ér másoknál, és emiatt kisebbrendűségi érzései támadnak.
Nagyon veszélyes dolog, ha az emberi értékét a külseje alapján határozza meg. Még ha fiatal korában mások szépnek is látják, ön is öregszik és a szépség mulandó. Ha külsejétől teszi függővé értékét, a szépség múlásával csökkentértékűnek és Iehangoltnak érezheti magát.
Talán még emlékszik azokra a reklámokra, amelyek hajpótlásokat hirdettek. Ezeken volt egy „előtte” feliratú kép, amelyen egy férfi volt látható, olyan félelmetes arckifejezéssel, hogy azt lehetett hinni, éppen most követett el tíz gyilkosságot. Jobb oldalon volt egy másik kép is, alá azt írták: „utána”. Ez a kép egy barátságosan mosolygó férfit ábrázolt, a kép alatt pedig azt olvashattuk: ,,Póthajaink által sikeres és magabiztos lesz!
A képek üzenete egyértelmű: Csak az számít valakinek, akinek haj van a fején. A reklám azt sugallja. hogy csak a parfümök, krémek és egyéb termékek által lehetünk vonzóak és öntudatosak. Céljuk, hogy ne szeressük magunkat, amíg nem vásároljuk meg a terméküket. Ha értékét a külsejétől teszi függővé, mindig a rövidebbet fogja húzni. Mindig lesz valaki, akit vonzóbbnak, szebbnek vagy szimpatikusabbnak talál önmagánál. Teljesen mindegy, milyen testalkata van és milyen a külseje, ezáltal nem lesz másoknál se több, se kevesebb. Mellesleg vajon, ha megkérdeznénk azt az illetőt, aki miatt rosszul érezzük magunkat a bőrünkben, hogy Ön mindennel elégedett magával kapcsolatban?…Biztosan „Nem” lenne a válasz.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Legyünk urai a helyzetnek!

Könnyű azt mondani, szokták ezt hangoztatni a levert hangulatú, rossz kedélyállapotú emberek. Korunk népbetegségének számított …

Leave a Reply