Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyás lúgosítással

Fogyás lúgosítással

Az embereknek általában, de főleg a nők életében fontos szempont a tartós fogyás, valamint az ez által elért ideális testsúly megtartása. Az nagyfokú tévhit, hogy a tartós fogyás a zsír, a szénhidrát, vagy a bevitt kalória mennyiségétől függ. A testsúly megőrzésének kulcsa nem más, mint szerveztünk sav-bázis egyensúlya, ugyanis ha testünkben ez az egyensúly helyre áll, akkor a kívánt- és normál testsúly nemcsak elérhető, de könnyedén meg is tartható. A legfontosabb szempontnak az minősül, hogy a savas tartalom helyett, testünkben szerveinket lúgos közeg vegye körül, ezáltal intünk örökre búcsút a zsírsejteknek, ugyanis a sav mennyiségétől függ az elhízás nagysága, valamint „mennyisége” is.
A lúgosító fogyás a világon már több ezer embernél bevált, egészségüket és önbizalmukat sikerült ezzel a módszerrel helyreállítani, szervezetükben a kémiai egyensúly jutott végre meghatározó szerephez, mely nem más, mint maga a sav-bázis egyensúly, melyet egy pH Skála segítségével mérnek. Ez testünkben nyilván eltérő, hiszen van ahol enyhén lúgos már eleve a szervezet, azonban van olyan terület, mely sokkal csekélyebb mennyiségben igényli a savat, valamint annak környezetét. A vér például egy rendkívül szabályozott tartományban mozog, ez azonban enyhén lúgos. Testünk mindennap küzd ennek az állapotnak a megtartásáért makacsul még abban az esetben is, ha ezzel más szövetek, vagy rosszabb esetben szervrendszerek károsodnak. Ezek között lehet a hasnyálmirigy, a máj,a vastagbél, a zsírszövetek megkötnek a mellekben, combokon, vagy legrosszabb esetben a hason és ez minden nő rémálma. Azonban azt már tisztán látni, hogy súlyfölösleg nem a zsírról szól, tehát attól nem fogunk lefogyni, hogy étrendünket diétásan állítjuk össze, ugyanis, ha szervezetünkben nagy a savasodás a testzsír is megnövekedik. Így azt is mondhatnánk, hogy a zsír nem más, mint a természetvédekező mechanizmusának megnyilvánulása. Tehát a normál testsúly elérésének lényege nem más, mint az egyensúly. Ha ez megbomlik, akkor következnek be az egészségügyi problémák, mint például a túlsúly és fáradtság, a ködös gondolkodás, vagy más, de komoly szervi rendellenességek.
Egészségünk megőrzésének mikéntje, hogy megszabadulunk a felesleges kilóktól, törekszünk egészségünk megőrzésére és ezáltal arra, hogy helyreállítsuk, utána pedig megtartsuk testünkben az optimális pH egyensúlyt, melynek megoldása a lúgosítás.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás