Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / A facebook oldalak

A facebook oldalak

A facebook mára az egyik legismertebb és legnagyobb közösségi oldallá nőtte ki magát. Számos funkcióval, alkalmazással gondoskodik, melyekkel kielégíti a tagok igényeit, mindig naprakész, mára a hírek és információk nagy része rajta keresztül is áramlik. A facebook oldal egy népszerű funkciója a közösségi site-nak, akár mi magunk is hozhatunk létre saját oldalakat.
Ezek az oldalak többféle témáról szólhatnak, lényegében hasonlóképpen működnek, mint a profil oldalak, azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben egy már létező felhasználó hozza a létre az oldalt, az oldal nem gyűjt ismerősöket, hanem a tetszik (Like) gomb megnyomásával válik a felhasználók számára követhetővé az aktuális oldal és eseményei. A legtöbb esetben a facebook oldal egy weblaphoz kapcsolódik, így a már meglévő weboldalon lehetőség van facebook tartalmakat közzétenni, például Like Box-ot, tetszik gombot stb. A folyamat visszafelé is érvényes, tehát linkeket, tartalmakat tudunk közzétenni a facebook oldalunk hírfolyamában, így egy állandó kapcsolat alakul ki a weboldal és a facebook oldal között, mely sok előnnyel jár.
Képfeltöltési funkcióval is rendelkeznek az oldalak, azonos módon tudunk fényképeket, albumokat feltölteni az oldalra, mint a profilunknál. Megfelelő beállításokkal még az oldal követői (tehát akik Like-olták) is tudnak feltölteni fényképeket, videókat és egyéb tartalmak megosztására képesek lehetnek. Ezt lehet engedélyezni, tiltani, vagy korlátozni is, akaratunktól függően.
Facebook oldalt többféle témában hozhatunk létre, ezeket csoportokra bontják a következők szerint: üzlet, bolt, vagy egy adott hely; cég, szervezet és intézet; egy bizonyos márka, vagy termék; előadó, zenekar, közéleti személy; szórakozás; ügy, vagy társaság.
Az oldal létrehozás és kezelése nem nehéz, a facebook főoldalán kell az „oldal létrehozása” feliratot választani, megadni a témát, nevet és egyéb adatokat, ha már van facebook profilunk, akkor annak az adatait, ha nincs, akkor létre kell hozni egyet. A későbbiekben az adminisztrációs jogokat lehetőség van adni és elvenni más felhasználóktól.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás