Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / A Facebookról

A Facebookról

A Facebook napjainkra a legnagyobb ismeretségi hálózattá nőtte ki magát, indulása 2004. február 4-én volt, eredeti neve a Thefacebook. 2011. februárjában már több, mint 637 millió regisztrált felhasználói száma. Egy 2009-es felmérés szerint ez a világ legnagyobb szociális hálózata, használata megelőzi a My Space nevű közösségi oldalt. Alapítója, Mark Zuckerberg volt, aki bejelentette, hogy a Skype és Twitter nyomán tőzsdére viszi a Facebookot is, ez még egyenlőre várat magára, de értékét folyamatosan számítgatják és felbecsülik. Vonzó a tömegek számára, hogy használata teljesen ingyenes, a csatlakozáshoz csak ingyenes regisztráció kell. Utána létre lehet hozni személyes profilt, találkozhatunk ismerősökkel, találhatunk rajongói oldalakat, melyekhez csatlakozhatunk, üzenetet küldhetünk és eseményeket szervezhetünk. Az üzenő falon rengeteg mindent megtalálható, megoszthatók a hírek, információk és weboldalak, sőt még videók is. A védelmi rendszer ez év augusztusában megújult a honlapot ért kritikák miatt.
A Facebook története és születése Mark egykori iskolájának, A Phillipss Exeter Academy-nak fényképes, nyomtatott könyve volt. Ezek a kiadványok az iskolában rendkívül közkedveltek voltak, mind a tanárok, mind a diákok körében. Az oldal alapja a 2003-ban indult Facemash neveztű alkalmazással, ez egy, a diákok számára kialakult társasági oldal. Ez olyan sikeres volt, hogy felhasználóinak a száma több, mint a százezret meghaladta.
A Facebook mára jelenséggé nőtte ki magát, 207 országban, 37 nyelven érhető el, a magyar változat 2010 januárjára készült el.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás