Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / A feng shui és a kertészkedés

A feng shui és a kertészkedés

A feng shui kifejezés hallatán elsőre mindenkinek az otthonteremtés, a lakberendezés jut eszébe. Viszonylag kevesen vannak azok, akik a feng shui elveit a díszkertjükben, zöldségükben, gyümölcsösükben is alkalmazzák ill. alkalmazni szeretnék.
Mielőtt magában a kertben végeznénk el a szükséges átalakításokat, telepítéseket, első körben érdemes a kertet szegélyező növényekre és magára a kerítésre figyelmet fordítani. A feng shui szabályai szerint a kerítés nem lehet túl magas, tehát ha magára a kertre nem lehet belátni, az egyúttal elvágja az ott élőket a külvilágtól. Ez természetesen vonatkozik a kerítés mellé telepített növényekre, a terebélyesebb bokrokra és a nagyobb fákra is, hiszen az is előnytelen, ha az ablakból zavarják ezek a termetesebb növények a kilátást.
A kert átalakításánál egyetlen mondatban összefoglalható az az elv, ami szerint a változtatásokat véghez kell vinnünk: a kert alkalmazkodjon az ott élők igényeihez, és küszöböljük ki a zavaró tényezőket! Érdekes, hogy a változtatásoknál még a változás tempója is fontos: ne vigyük túlzásba, ne változtassunk túl gyorsan és túl sokat egyszerre. Célszerűbb mindig egy kisebb parcellát, kertrészt átalakítani, és folyamatosan haladni a munkálatokkal.
Mindig figyeljünk az érzéseinkre! Ha ránézünk a saját kertünkre, vajon jó érzéssel tölt el bennünket a kert látványa? A kertünknek ugyanis a harmóniát kell tükröznie, de ez a harmónia az évszakok változását a kertben is tükröző összhangot is kell, hogy jelentse.
A feng shui elvei szerint kialakított kert másképpen kell, hogy kinézzen egy kisgyermekes család vagy például egy nyugdíjas házaspár esetében. Az előbbinél egy, a kisgyermekek igényei szerint kialakított biztonságos játszótér, gyep ugyanúgy elengedhetetlenül fontos, mint az utóbbinál a pihenésre alkalmas padok, virágágyások.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Leave a Reply